Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Foto’s Ed van der Elsken in het groot

Liefhebbers van het werk van fotograaf Ed van der Elsken kunnen zijn werk binnenkort onder het A9-viaduct nabij het Stadshart bewonderen.

Bijna alle foto’s zijn afkomstig uit het boek Eye love you. Ze zijn uitgezocht door de gemeente Amstelveen, door zijn weduwe Anneke Hilhorst en door het Nederlandse Fotomuseum Rotterdam.

“Het eerste fotoboek dat ik ooit kocht was het schitterende boek ‘AMSTERDAM!’ van Ed van der Elsken,” zegt de Amstelveense wethouder van cultuur Herbert Raat. “En nu komen er tien foto’s in de Amstelveense openbare ruimte. Een grote eer.”

Van der Elsken, die in 1990 overleed, was één van de grootste Nederlandse fotografen in de twintigste eeuw. Hij maakte in totaal meer dan twintig fotoboeken. Zijn werk, dat van 19 mei tot 15 september 2019 onder genoemd viaduct op groot formaat te bekijken zal zijn, maakt deel uit de beeldenroute ARTZUID Annex Amsrtelveen. Het startpunt van het Amstelveense deel van deze beeldenroute ligt bij Museum Jan van der Togt. De route vervolgt via de Bovenkerkerkade richting het Stadshart. Het laatste stuk van de route voert via de Keizer Karelweg naar het beeld Roger op de rotonde Amsterdamseweg/Keizer Karelweg.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *