Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Dutchesses: origineel en vernieuwend

Dit jaar viert Dutchesses op de Rembrandtweg in Amstelveen haar vierde verjaardag en de boetiek groeit en bloeit. De vernieuwende collecties hebben een trouwe schare fans gevonden. De steekwoorden: vrouwelijk, casual, chique en… edgy.

“We zitten hier heel trots te wezen”, zegt Fiona Hendrix, die samen met Jacqueline van Schaick Dutchesses runt. “We zijn gegroeid en we zijn steeds beter geworden in het neerzetten van waar we voor staan: een stapje voorop lopen en goed luisteren naar onze klanten. We streven naar vernieuwing, dat zie je terug in onze inkoop. Het is het voor de klant altijd weer waard om langs te komen. Door onze ervaring in de mode en de kennis die we hebben van onze klanten, zijn we steeds weer in staat om persoonlijke, verrassende combinaties te maken. Iets wat online shops en ketens niet kunnen bieden. Onze aanpak werkt, want we kijken inmiddels uit naar een groter pand!”

Parijs en Berlijn

Jacqueline: “Inkopen doen we onder andere in Parijs en Berlijn, maar onze modezintuigen staan altijd op scherp. Mode gaat zó snel en er is zó veel aanbod! Je moet je voorstellen, je staat in een gigantische snoepwinkel en je weet dat je niet alles kunt opeten. Dan moet je dus de lekkerste snoepjes eruit halen. Dat is wat wij doen. De nieuwste en de lekkerste snoepjes eruit pikken. Een heel proces hoor, want Fiona en ik zijn verschillende types. We schelen in leeftijd, we hebben een andere smaak, een andere bouw en een andere levensstijl. Waar ik misschien meer val op praktisch en stoer, is Fiona wat impulsiever, die zal eerder iets uitdagends dragen als ze uitgaat. Maar dat is juist goed, tenslotte zijn onze klanten ook niet allemaal hetzelfde!

Origineel

Uiteindelijk rolt er altijd iets goeds uit, een collectie die helemaal Dutchesses is: origineel en vernieuwend, we combineren goede basics met edgy, verrassende items, we selecteren op mooie stoffen en goede pasvormen en we zorgen voor een goede mix van prijzen. We willen wel voor iedereen toegankelijk zijn.”

Fiona: “Dit jaar is de mode niet te ingewikkeld, je ziet nu minder laag op laag en meer goede ‘one pieces’. Comfort is belangrijk, maar het blijft wel vrouwelijk. De sweaters van dit jaar zijn daar een goed voorbeeld van: comfortabel, maar met leuke details en gemaakt van mooie, los vallende stoffen die heerlijk zitten.”

Fair trade

Jacqueline: “We kiezen voor merken waar we een goed gevoel bij hebben. Alchemist is bijvoorbeeld een merk dat fair trade produceert. De meeste van onze merken, zoals No Man’s Land, Summum, Sack’s – een merk met luxe materialen – Forsix van de mooie broeken en Kocca, worden allemaal in Europa geproduceerd. Kocca is Italiaans en komt met veel leuke breisels en is zeer betaalbaar. Verder blijven Ana Alcazar en Kyra & Co populair. Naast kleding verkopen we luxe panty’s en sokjes en steeds meer accessoires zoals tassen en oorbellen.”
Dutchies

Jacqueline: “Het is leuk om te merken dat we op de goede weg zijn, klanten komen bijna altijd terug en nemen dan weer vriendinnen mee. Blijkbaar voelt het goed, voelen mensen zich hier op hun gemak. De echte fans noemen we voor grap wel eens de “Dutchies”. Dat zijn de echte ambassadeurs, daar zijn we natuurlijk heel blij mee”.

Fiona: “Gisteren kwam één van onze vaste klanten om kwart voor zes binnenhollen. Een vrouw met een drukke baan en een heel druk sociaal leven. ‘Hélp, riep ze, ik heb morgen een feest en ik heb nog iets nodig!’ Ze was als een streep uit haar werk naar ons toe gereden omdat ze weet dat ze hier altijd slaagt. Zij kan snel beslissen en vertrouwt ons. Sommige klanten willen niet geholpen worden, anderen willen juist graag in alle rust geadviseerd worden en zijn blij met verrassende suggesties. Ze zijn ons beiden even lief.”

WS-Dutchesses3

Dutchesses
Rembrandtweg 134
1181 GX Amstelveen
T 020 6450330
W www.dutchesses.nl

Openingstijden:
Maandag 13.00 -18.00 uur
Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Donderdag bij koopavond 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Koopzondag (1e zondag van de maand) 12.00 – 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *