Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Dutch Wall Textile Co.: romantisch mag weer

Jaaaaa… het mag weer: kleur in huis, dikke kussens op de bank en knuffelen maar. Dat wit was natuurlijk ook hartstikke fijn, maar nu de buitenwereld killer wordt, mag het binnen allemaal wel wat warmer. Romantisch zelfs. Bij Dutch Wall Textile Co. begint dat op de muur.

De kleuren worden dieper, de stoffen warmer. Bij Dutch Wall Textile Co. weten ze er alles van. Boudewijn Vogel staat aan het roer ervan en laat de mappen met de prachtigste stoffen zien. “We werken hier aan een soort ‘mode aan de muur’. En aangezien interieur altijd wat achterloopt zitten we met onze stoffen nu midden in de romantiek. We zien groen, roze, goud en bijvoorbeeld dierenprints.”

Hoewel het bedrijf zich op een niet erg romantisch stukje Sloterdijk bevindt, is het binnen aangenaam zitten in de ruimte met een zachte glanzende herfstbruine velours muur. Een bezoekje aan het kleinste kamertje leert ons dat we zelfs op de wc knikkebollend tegen de muur in slaap kunnen vallen. Boudewijn legt uit dat één gestoffeerde muur al heel veel effect heeft op de sfeer en goed is te combineren met een wat strakker interieur. En dat is fijn want de ‘koele’ onderdelen van het interieur geven ons de rust die we zo hard nodig hebben.

Knuffelmuur

Je kunt natuurlijk de verwarming wat hoger draaien, maar echt hartverwarmend is dat niet. Een lik verf op de muur of een kunstwerk aan de wand geeft de kamer al wat meer schwung. Maar wil je echt wat leven in je huis brengen, zorg dan voor stof aan de muur. Dat maken ze dus hier in Amsterdam. Boudewijn laat het atelier zien waar de stoffen uit alle delen van de wereld binnenkomen en vertelt over de eigenschappen van textiel aan de wand.

“Het grote verschil met andere wandbekleding is dat je met textiel structuur en diepte aan de muur geeft. Het voelt niet alleen zacht en warm, het oogt ook zo. En het heeft ook nog een dempende werking. Heel fijn in grote en ‘kale’ ruimtes. En geloof me, er is voor elk wat wils: ribcorduroy, velours, zijde, linnen en leer met krokodillenprint. En dat dan in verschillende kleuren. We hebben een basiscollectie en twee keer per jaar een seizoenscollectie, waarin kleuren en prints met de trends meebewegen.”

Tulpen uit Amsterdam

“De stoffen halen we, net als onze inspiratie, uit alle windstreken. Zijde uit India, fluweel uit Italië en suède uit België. En de tulpen komen uit Amsterdam. Met designer Bo Reudler ontwierpen we een bijzonder wandtextiel, waarbij de natuurlijke afdruk van de tulp te zien is. Hij heeft de bloemen letterlijk tussen twee linnen doeken door een ouderwetse mangel gehaald. Echt veel romantischer wordt het toch niet?”

 

Verkoopadressen

Co van der Horst, Binderij 2, Amstelveen

De Ru verf- en behangspeciaalzaak, Van Woustraat 143-145, Amsterdam

Luxury by Nature, Diemerparklaan 52, Amsterdam

Links & Co, Willemsstraat 167-169, Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *