Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Met zwart, wit en grijs weet diEMODE zich te onderscheiden

Vorige maand werd het eerste jubileum groots gevierd van de kleine, maar oh zo bijzondere damesmodezaak diEMode in de Zijdstraat in Aalsmeer. diEMode is zo’n boetiek waar je zowel kunt slagen voor onmisbare basics, maar waar je óók echt unieke stukken kun scoren. Daar zorgt eigenares Emmy Huis namelijk eigenhandig voor.

Het duurde 59 jaar voor Emmy Huis eindelijk kon gaan doen waar ze écht gelukkig van zou worden: zich bezighouden met damesmode. Haar eigen modezaak diEMode bestaat een jaar en ze kan oprecht zeggen dat zij – zeker werktechnisch – niet gelukkiger had kunnen zijn.

Stralend komt ze binnen in haar eigen zaak. Vandaag staat collega Dian eigenlijk in de winkel, maar Emmy is er zelf liever wel dan niet. Uiteraard gekleed in het zwart. Emmy houdt niet van kleur en behalve zwart, wit en grijstinten komen er dus ook geen andere kleuren haar zaak in. “Er zullen misschien best mensen zijn die niet zo van zwart houden. Dan zijn zij bij ons niet helemaal aan het juiste adres, hoewel we zeker komend seizoen ook wel heel veel wit en beige hebben hangen hoor. Maar ik ben dol op zwart”, zegt ze vanachter haar zwarte bril.

Op mijn donder

Emmy Huis kijkt terug op een zeer succesvol eerste jaar. Voor ze haar eigen zaak opende deed zij van alles. Ze was mantelzorger, vrijwilliger bij de wereldwinkel, secretaresse bij een projectbureau en – oh ja – ze draaide ook nog wat diensten mee in een leuke horecazaak. Maar haar hart begint toch echt sneller te kloppen als ze zich bezig mag houden met mode. “Als kind kreeg ik al vaak op mijn donder van mijn moeder omdat ik weer teveel geld aan kleding had uitgegeven”, lacht ze.

“Toen mijn mantelzorgtaak kwam te vervallen, was ik zoekende naar wat nu te doen. Ondertussen was er een winkeltje geopend waar een dame alleen stond. We hadden een goede klik en ik besloot haar zo nu en dan – vrijwillig – uit de brand te helpen. Ik stond niet alleen in de winkel, maar hielp ook met de inkoop. Uiteindelijk deed ik zo veel dat ik dacht: dit kan ik zelf ook wel!”

In Aalsmeer stond het pandje aan de voet van de molen al twee jaar leeg en Emmy besloot haar licht eens op te steken. “En toen ging het eigenlijk heel snel. Ik heb een handige man en er stonden nog twee prachtige kasten. We hebben het opgeknapt, ik heb deze grote witte tafel in de opruiming op de kop kunnen tikken en binnen een mum van tijd had ik een prachtige zaak!”

Mooie merken

Inmiddels is diEMode een jaar een feit. En is Emmy trots op haar vaste klantenkring die zij in zo’n korte tijd heeft opgebouwd. “We hebben ons weten te onderscheiden van andere zaken door alleen zwart, wit en grijs te verkopen. Daarnaast hebben we mooie merken aan ons weten te  binden, zoals Elswere, NÜ Denmark, NÖR, Black by K&M, Hebbeding, Aimmea en Alembika. En dat weten mensen al snel te vinden.”

Zo wordt Emmy regelmatig gebeld door klanten die weten welke merken zij verkoopt of ze dat ene jurkje ook hebben ingekocht. “En dan hang ik dat uiteraard voor ze apart, of ik stuur het zelfs op. Ik doe geen online verkoop, maar als ik iemand een dienst kan bewijzen door iets op te sturen, doe ik dat graag”, zegt Emmy.

En daar houdt de service niet op. “Als we nu op inkoop gaan, hebben we onze vaste klanten in ons achterhoofd. Dan kopen we echt items voor bepaalde klanten omdat we zeker weten dat zij dat mooi vinden. Dat is met het inkopen van de zomercollectie ook niet helemáál goed gegaan”, giechelen Dian en Emmy samen. “We hebben iets te ruim ingekocht”, vrezen we. “Niet we niet bang zijn dat we het niet verkopen, maar de winkel is niet groot genoeg!”

Vermaken

Overigens zou het niet eens zo’n groot drama zijn als de dames wel wat kledingstukken over houden. Want weggooien doet Emmy niet. “Ik vind het zonde om iets weg te gooien of te laten opkopen door een opkoper. Ik heb een ontzettend goede coupeuse gevonden en haar laat ik items hergebruiken. Zo hebben we van een jurk twee ontzettend leuke strandtassen gemaakt en het bovenstuk is nu een unieke top geworden. Ook kledingstukken die uiteindelijk niet helemaal lekker vallen, laat ik vermaken. Ik teken dan een nieuw ontwerp en mijn coupeuse maakt het.”

Bij diEMOde is de kans dus heel groot dat je een uniek kledingstuk koopt. De basis is afkomstig van een mooi merk, maar met de eigen touch van Emmy. “We hebben nu ook eigen labels besteld. Als ik nu een kledingstuk vermaak, komt mijn eigen label erin.”

En het houdt niet op bij de kleding. Ook de tassen en zelfs de schoenen zijn customized voor diEMode. “Onze tassen bedenk ik en laat ik maken en als ik een laarsje bestel en ik vind de hak niet mooi, wordt dat aangepast. En vergeet niet: wij hebben altijd maar een stuk van elke maat. Dus bij ons loopt aanzienlijk minder kans dat je buurvrouw dezelfde top aan heeft als jij…”

 

diEMode
Zijdstraat 26a
Aalsmeer
T 0297 313 000

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur en op afspraak
W www.diemode.nl

 

Fotobijschrift: Emmy Huis staat rechts op de foto

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *