Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Damesmodezaak diEMode is ‘De PC van ons eigen Aalsmeer’

Emmy Huis zit met haar damesmodezaak diEMode misschien wel op het meest idyllische plekje van Aalsmeer. Pal naast de Korenmolen De Leeuw, een baken in het dorpsgezicht.

Lang naar de damesmodezaak van Emmy hoef je niet te zoeken. De Korenmolen is een baken in het dorpsgezicht. Een paar meter naast de molen vinden we diEMode. In haar winkel nemen we plaats aan de grote witte tafel waar soesjes en chocolaatjes aanlokkelijk op een schaaltje liggen. Een traktatie voor al haar klanten op deze zonnige zaterdag, of ze nu iets kopen of niet.

diEMode is een nieuwkomer in de Zijdstraat. Afgelopen februari opende Emmy haar deuren. “Superblij ben ik met mijn stek”, vertelt ze. “Tijdens de crisis stonden in dit stukje Aalsmeer veel winkels leeg, maar nu de economie aantrekt zijn ook de panden weer gevuld. En volle panden trekken klanten. Toen ik de mogelijkheid kreeg om dit pand te huren, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken.” Ze lacht. “Weet je hoe we dit stukje dorp noemen? De PC van Aalsmeer.”

‘Geen kleur komt mijn winkel in’

Opvallend aan diEMode is dat de modezaak geen enkel element van kleur bevat. Niet de kleding, niet de tafels, niet het logo en niet aan de muren. Zelfs niet in de koffiekopjes. “Ik ben mijn leven lang al gek van kleding, maar hou absoluut niet van kleur. Zelf draag ik al 30 jaar alleen maar zwart. In mijn eigen kast is het zoeken naar een bepaald truitje dan ook een hele uitdaging”, lacht Emmy.

“Toen ik diEMode opstartte wist ik dan ook zeker: ik wilde niets verkopen wat ikzelf niet mooi vond. Kleur komt er bij mij dan ook niet in. Buiten dat vind ik dat de meeste vrouwen er het mooist uitzien in het zwart, wit of grijs. Kijk maar eens rond op een feestje, 75 procent van de dames draagt zwart.”

Vaste klantenkring

Emmy is met haar diEMode nog maar een paar maarden geopend, een nieuwkomer in de Zijdstraat, maar heeft in die korte tijd toch al een indrukwekkende lijst aan vaste klanten opgebouwd.

“Ik denk dat dit komt omdat ik me onderscheid door geen kleur te gebruiken. Samen met mijn twee fantastische meiden verkopen we hier aparte, niet alledaagse kleding. En tassen, want vrouwen maken graag hun outfit af met een mooie tas. Iedere vrouw kan hier slagen, maar wie op zoek is naar een gekleurd kledingstuk, komt bij het winkelen bij diEMode van een koude kermis thuis. Verder ben ik er voor elke vrouw met lef, slank of wat voller, van maat 38 tot 54.”

Eigenzinnige mode

Met de gedachte dat iedereen van boven de 30 jaar bij haar in de modezaak moet kunnen slagen, is Emmy op zoek gegaan naar mooie merken. Zo verkoopt Emmy het merk Nü, Elsewhere, Aimmea, Boris, Alembika en Nör.

“Nü komt uit Denemarken en maakt kleding van mooie kwaliteit die toch betaalbaar is. Het is mode voor een jonger publiek. Het leuke aan het merk Nü is dat de kledingstukken op verschillende manieren te dragen zijn. Elsewhere is een Nederlands merk en is het beste te omschrijven als stijlvol, chic. De kledingstukken zijn goed betaalbaar en van hele goede kwaliteit.”

“Het merk Aimmea komt uit Zuid-Afrika. Deze ontwerper gebruikt zachte, mooie stoffen. De kledingstukken zijn in één maat verkrijgbaar, maar staat bij zowel de slanke- als de wat vollere vrouw. Aimmea is verkrijgbaar in een beperkte oplage en staat voor eigenzinnig. Kortom een label wat perfect bij diEmode past.”

Boris is een ontwerp van Nederlandse bodem. Het werkt met goede katoenen stoffen. “Kleding van Boris is goed betaalbaar. Van dit merk verkopen we de basics, leggings en goede T-shirts. Alembika komt uit Israël en behoort tot het hogere segment kleding. Het is een duur merk, maar dat is het waard. De ontwerpen zijn bijzonder, qua stof en qua snit. Ook fijn: gooi het in de wasmachine en je trek het zo weer aan. Nör, ook Deens, is ons nieuwste merk. Deze kleding kun je vanaf augustus in onze winkel zien hangen. De wintercollectie van Nör is wat ingetogener dan Nü, wat vrouwelijker.”

Compleet plaatje

Iedere vrouw weet: elke kledingstijl vraagt om een andere tas. Daarom verkoopt Emmy ook tassen. Samen met Audrey, haar vaste ontwerper, laat Emmy de tassen op maat maken. Helemaal passend bij de kleding die in de rekken hangt.

“Binnenkort gaan we ons assortiment uitbreiden met een schoenenlijn. De schoenen die we gaan verkopen zijn van het merk Papucei. Gemaakt zoals ik ze hebben wil. Zo is het plaatje compleet.”  

 

 

diEMode
Zijdstraat 26a
Aalsmeer
Tel.: 0297 313 000

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur en op afspraak
W www.diemode.nl

 

 

Beeld Judith Keessen Fotografie

Fotobijschrift: Emmy Huis van damesmodezaak diEMode

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *