Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bij diEMODE kan kleding niet zwart genoeg zijn

‘Het huis van de buren komt maar één keer te koop’ is een bekende uitspraak en dat geldt natuurlijk zakelijk ook! In het geval van diEMode zeker. De ruimte rechts van de kleine maar fijne damesmodezaak in het centrum van Aalsmeer kwam eind vorig jaar vrij. Eigenares Emmy Huis wilde eerst niets weten van uitbreiden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Bij aankomst in de Zijdstraat – tegenover de molen – in hartje centrum van Aalsmeer is het direct duidelijk: diEMode gaat uitbreiden. De etalages van hoekpandje zijn nu nog bekleed met plastic en er klinken verbouwingsgeluiden, maar tegen de tijd dat UIT Magazine gedrukt is, is de zaak ingericht en heeft de heropening plaatsgevonden. De zaken gaan dus goed? 

Emmy lacht: “Nou, ik wilde er eerst niets van weten hoor. Ik wilde gewoon een fijne kleine winkel houden. Lekker overzichtelijk en knus. Maar ja, als die ruimte dan vrijkomt, ga je toch nadenken…” 

En tijdens wat loze uurtjes kwamen er toch wat punten naar boven die Emmy graag zou willen aanpakken. “In mijn winkel hangen maar drie kleuren: zwart, wit en grijs. Dit maakt – zeker voor mensen die voor het eerst binnenkomen – dat zij niet direct zien wat voor mooie kleding er eigenlijk tussen hangt. Het is toch allemaal vrij zwart. En stiekem wil ik heel graag mijn pronkstukken wat beter etaleren en laten zien.” 

Zelf rondsnuffelen

Omdat diEMode nu zo gezellig en knus is, kan dat voor klanten die nog niet zo bekend zijn met de winkel ook wel eens een beetje benauwend voelen. “Ik ben natuurlijk toch aanwezig in de zaak en sta redelijk dicht op de klant. Sommige mensen willen zich even vrij bewegen door de zaak en zelf rondsnuffelen. Door de winkel te vergroten van 45 m2 naar 90 m2 – een verdubbeling dus – kan ik mensen die ruimte veel beter geven”, ontdekte Emmy bij het nadenken.

Deze twee punten trokken de eigenares over de streep en ze besloot ervoor te gaan, precies twee jaar na de start van diEMode. In nog geen zes weken tijd verdubbelt de winkel in grootte. Tijdens de verbouwing blijft Emmy gewoon open. “Ja natuurlijk. We hebben het nieuwe gedeelte goed afgeplakt met zeil, zodat er nauwelijks stof in de winkel komt. En terwijl zij aan het bouwen zijn, kan ik toch gewoon mijn klanten helpen?” zegt ze.

Meer ruimte

De nieuwe winkel krijgt niet meer kleding. “Nee, juist niet! Ik wil de kleding, sieraden en schoenen die ik nu heb meer de ruimte geven, laten zien wat ik voor moois heb ingekocht! Wel komt er een nieuwe toonbank zodat we de ruimte hebben de kleding echt netjes op te vouwen en we krijgen een gezellig koffiehoekje. De grote tafel blijft staan, dus de huiselijkheid blijft! Ik hoef alleen niet meer met mijn laptop in de zaak te gaan zitten; ik krijg een heus kantoor”, zegt ze blij. 

Emmy blijft van alle maten één stuk kopen. Dit doet ze zodat mensen die iets kopen bij diEMode er vrijwel zeker van kunnen zijn dat ze iets bijzonders in handen hebben. Afgelopen jaar heeft de modeliefhebster haar assortiment met bekende merken als Elswere, NÜ Denmark, NÖR, Black by K&M, Hebbeding, Aimmea en Alembika, uitgebreid met XD Xenia en Crea Concept. “Crea Concept is een prachtig rustig merk met een mooie snit. Maar XD Xenia is uitgesproken, uitmuntend en zo gaaf!” vertelt ze stralend. 

De eigenaar van het merk benaderde Emmy zelf. “Hij wilde zijn collectie laten zien en vroeg mij wat hij mee kon nemen. ‘Laat alle kleur maar thuis, de rest kun je meenemen’ zei ik. Helder toch?”

Emmy houdt niet van kleur en de collectie in haar zaak zal dan ook nooit meer kleur bevatten dan het zwart, wit en het grijs dat er nu hangt. “Ik kan oprecht niet over een rode rok zeggen dat ik hem mooi vind. En ik ga mijn klanten niet voorliegen”, zegt ze kordaat. 

Zo trots

De klanten van diEMOde vinden dat geen enkel probleem. “Mensen weten het en komen juist vanwege mijn selectie. Ik voel me elke keer zo trots als ik hoor dat mensen vanuit Deventer of elders ver weg speciaal naar Aalsmeer komen voor mijn zaak. Dan straal ik.” 

Afgelopen jaar heeft Emmy ook haar eigen ‘merk’ geïntroduceerd. “Kleding die niet wordt verkocht, gooide ik al nooit weg. We vermaakten het tot een uniek object. Een colbertje dat bijvoorbeeld asymmetrisch is gemaakt. Of een witte blouse waar een nieuwe kraag op is gezet en waarvan de oude op de voorkant van de blouse is genaaid. Unieke ‘diEMode’-stuks. En deze zijn dan nu ook voorzien van mijn eigen label”, vertelt ze met gepaste trots. 

Modeshow

Emmy heeft er dus alle vertrouwen in dat haar zaak in zijn nieuwe formaat in de smaak zal vallen. “Klanten blijven warm ontvangen worden, de koffie staat nog altijd klaar en aan de collectie verandert niets. Ze krijgen alleen wat meer ruimte en kunnen in één oogopslag veel beter zien wat er allemaal hangt. Oh en niet te vergeten de tweejaarlijkse modeshow! Elke voor- en najaar show ik tijdens een modeshow de nieuwe collectie. De show krijgt nu veel meer ruimte natuurlijk. De voorjaarsmodeshow vindt plaats op 4 april om 12.00 uur en om 15.00, iedereen is welkom hoor!” 

Op 8 februari vond de heropening van diEMOde plaats met een warm ontvangst voor alle bestaande en nieuwe klanten in de vorm van een hapje en een drankje. Emmy ziet 2020 met veel vertrouwen tegemoet. 

 

diEMode
Zijdstraat 26
Aalsmeer

T 0297 313 000
W www.diemode.nl

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *