Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Details maken het verschil

Anne-Claire Winkelhagen is oprichtster van Clairz Interior Design; ze ontwerpt het interieur van particulieren en bedrijven en is o.a. te zien in het RTL-programma Koffietijd en Eigen Huis & Tuin.

Terwijl ik dit schrijf is er die ene dag hittegolf in Nederland. En terwijl jij dit leest heeft de herfst alweer zijn intrede genomen en zijn we ons aan het voorbereiden op de winter.

We trekken weer van buiten naar binnen en willen binnen datzelfde behaaglijke gelukkige gevoel hebben als we buiten hadden op het terras of in de tuin.

En ineens denk je bij jezelf dat je interieur wel weer eens opgefrist kan worden. Vandaar ook dat de succesvolle woonbeurs in de RAI altijd in september plaatsvindt. Maar hoe creëer je een fijn nieuw geheel in huis zonder meteen een nieuwe bank te hoeven aanschaffen?

In de mode krijgen we elk seizoen een nieuwe trend voorgeschoteld. Eerst bekijken we de nieuwe trends een beetje afwachtend en bedenkelijk en dan, als we overtuigd zijn, volgen we toch die ene trend die ons het meeste aanspreekt.

Frisse wind

Ook het interieur volgt de trends van de mode, al is het meestal een seizoen later.

We kunnen in huis een frisse wind laten razen door een klein aantal ingrepen te doen. Zo kun je een mooi object kopen voor op de kast, een ander kleed of het vervangen van een schemerlamp kan al een enorm verschil betekenen.

Maar je kunt ook een nieuwe bonte selectie kussens in de bank gooien. Grote modeketens als Zara Home haken hier goed op in en laten zien dat je met zulke kleine decoratieve toepassingen een heel eind komt.

Kleurstelling

Of schilder weer eens een wand in een andere kleurstelling. Of toch misschien die nieuwe bank? Maar laat je dan niet leiden door trends of modeverschijnselen. Je wilt niet volgend seizoen het gevoel hebben dat je achter de feiten aan loopt.

Kies een mooie tijdloze bank van een goede kwaliteit waar je van kunt genieten. En die kussens kun je dan weer wisselen, waardoor een bank toch een geheel andere uitstraling kan krijgen.

Maak van je huis jouw thuis. Creëer het geheel zo dat jij er gelukkig van wordt en niemand anders. Neem een glas wijn, een kop thee met een lekker boek en geniet dat de herfst weer is gekomen, zoals je zeker weet dat dat elk jaar weer het geval is.

www.clairz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *