Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een oprechte interesse voor de mens achter de brillenglazen

Toen opticien Franca Merkelbag vijftien jaar geleden een eigen optiekzaak wilde openen, koos ze bewust niet voor het Stadshart, maar voor het sfeervolle oude dorp van Amstelveen. Het grootste deel van haar klanten komt doelgericht naar haar Destination Optiek; dé bestemming voor de mooiste brillen en goede oogzorg! 

Opticien Franca Merkelbag is een bescheiden, vriendelijke vrouw, met een werkelijke interesse in de mens achter de brillenglazen. Haar echtgenoot Cor is de onmisbare man achter de sterke vrouw. Op zaterdag is hij in de winkel en de inkoop doen ze samen. 

Destination Optiek is een zaak voor dames, heren en kinderen en opereert in het midden en hoge segment. Dat je in de winkel geen displays met merken ziet heeft een reden: “Bij de keuze van een montuur moet je het merk loslaten; de persoon is het uitgangspunt. Ik kijk naar de gezichtsvorm, de ogen, het haar, de persoonlijkheid en het doel van de bril. Vaak is de eerste suggestie die ik doe raak, ik weet exact wat we in huis hebben.” 

De merken bij Destination Optiek worden met grote zorgvuldigheid geselecteerd. Je vindt er onder andere Dior, Chloe, Silhouette en Porsche Design. “Heel gaaf zijn de brillen van Cazal, een degelijk Duits merk dat in de jaren tachtig grappig genoeg door de hiphopscene werd geadopteerd. Daar heet het ‘Cazzy’. Ook helemaal hip is het Londense Oliver Goldsmith. Een familiebedrijf dat de grote monturen van de jaren zestig opnieuw heeft uitgebracht, denk aan Sophia Loren en Audrey Hepburn. Ze gebruiken hiervoor de originele mallen uit de sixties. Onze middensegmentmerken zijn Ray-Ban en Komono.”

Vooruitlopen op de rest

Franca is altijd bezig met trends en met, wat zij noemt, het gevoel van de tijd. “Ik lees veel magazines, we bezoeken internationale steden en musea en kijken naar het straatbeeld. Wat gebeurt er? Wat leeft er? Twee keer per jaar bezoeken Cor en ik de grote internationale brillenbeurzen in Parijs en Milaan. Die zijn gigantisch, daar loop je zo een paar kilometer per dag.”

“We gaan altijd samen op inkoop: een man, vrouw én twee verschillende smaken, dat werkt het beste. Omdat we zo bovenop de ontwikkelingen zitten, lopen we qua trends zo’n beetje een à twee jaar voor op de rest. De bril die ik nu draag is van Kaleos. Een titanium bril, echt anders en wat gedurfder. Maar je begrijpt: als uitgesproken liefhebber heb ik natuurlijk meerdere brillen, net als dat je meerdere paren schoenen hebt!”

Niet alleen trends, maar ook technieken en mensen zelf zijn aan verandering onderhevig, constateert Franca: “Tegenwoordig heeft men steeds jonger een leesbril. Dat komt door het uren dichtbij kijken op die telefoon! We hebben nu verteglazen met een heel lichte leesondersteuning, dan worden je ogen minder moe. Je ogen bewegen 250.000 keer per dag. Het is een verademing als een goede bril een deel van het werk op zich neemt.”

DNEye® Scanner van Rodenstock

“Sinds een jaar hebben we een DNEye Scanner van Rodenstock in gebruik. Het was een flinke investering, maar het werkt super! Het apparaat meet meer dan 7.000 punten. Normaal gesproken meet je sterkte op tot honderdsten, dit gaat tot duizendsten. Bovendien meet de scanner je ooglengte op – net als met voeten, heb je verschillende lengtes in ogen – en verwerkt het de reactie die je pupil overdag en ’s avonds heeft. Een technisch verhaal, maar het komt erop neer dat we héél veel nauwkeuriger kunnen meten en dus een heel veel beter glas kunnen maken. Na de DNEye-meting doe ik zelf een old skool meting, en van dat gemiddelde maakt Rodenstock een glas. Perfect individueel maatwerk. Ik durf wel te zeggen dat we voor iedereen een multifocale bril kunnen maken.”

Na vijftien jaar heeft Franca nog ongelooflijk veel plezier in haar werk. Ze houdt erg van het persoonlijke contact met haar klanten. “Het is gewoon fijn om iemand blij te maken. Dat iemand weer perfect kan zien, of dat ik een oude bril waar iemand aan gehecht is, toch nog kan repareren. Dit werk combineert mode en techniek met mensenwerk. Dat blijft het allermooiste!” 

 

Destination Optiek
Voor dames, heren en kinderen
Dorpsstraat 55
AMSTELVEEN

T 020 345 4995
W www.destinationoptiek.nl

 

Binnen een half jaar na aankoop van een bril, krijg je bij aanschaf van een zonnebril, een computerbril of een reservebril, één glas cadeau. 

 

Bijschrift: Cor en Franca Merkelbag

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *