Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kunst verlaat het depot

Om meer bewoners van Amstelveen (en omstreken) in de gelegenheid  te stellen kunst uit de gemeentelijke collectie te bekijken, waaronder werk van Karel Appel, zal het Cobra Museum volgend jaar kunstwerken tentoonstellen die hun dagen nu  in het museumdepot en in het depot van het raadhuis moeten slijten.

“We willen dat alle Amstelveners de kans krijgen om onze waardevolle werken te bekijken,” zegt cultuurwethouder Herbert Raat. Om een breed publiek te wijzen op de gemeentelijke kunstcollectie maakte tv-programma Tussen Kunst & Kitsch recentelijk opnamen in het Cobra Museum.

Bij die gelegenheid noemde taxateur Willem de Winter het schilderij Vechtende Vogels van Karel Appel en de kunstwerken van Corneille en Lucebert ‘een feest om te zien’ en bestempelde hij ze als ‘uniek’ en ‘waardevol.’

De komende tijd zal een projectteam van de gemeente de kunstwerken uit het depot van het raadhuis in kaart brengen en vastleggen in een nieuw, gebruiksvriendelijk kunstregistratiesysteem. Uiteindelijk zullen de kunstwerken via een website of een app voor alle Amstelveners te zien zijn.

Volgens wethouder De Raat is het juist in coronatijd belangrijk dat Amstelveners in hun eigen omgeving van kunst kunnen genieten.

 

Bij de foto:

Lilian Bóza, directeur van het Cobra Museum, en cultuurwethouder Herbert Raat bekijken samen met taxateur Willem de Winter het schilderij Vechtende Vogels van Karel Appel.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *