Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Liefde voor bloemen spat van de foto’s van Dennis A-Tjak af

In het Aalsmeerse Flower Art Museum zijn méér dan honderd bloemportretten van kunstfotograaf Dennis A-Tjak te bewonderen.

Dennis (1961, Paramaribo) wilde als kind schilder of bloemist worden. In plaats daarvan werd hij fotograaf met bloemen als specialiteit. Hij maakte naam met een indringende serie portretten van oude tulpenrassen, die op Paleis Het Loo waren re zien. De Indonesische flora bracht hij ook in beeld, wat tot een boek en een tentoonstelling in het West-Fries Museum leidde.

En  nu is er dan een tentoonstelling in het Flower Art Museum, waarop een overzicht van zijn werk wordt gegeven. Er is ook werk te zien dat hij samen met anderen maakte, zoals collages waarin hij zijn foto’s combineerde met foto’s en digitale tekeningen van Rob de Heer. Met Inge Bečka maakte hij in de studio stillevens van bloemfoto’s en keramiek. Dat leidde tot kunstwerken die qua lichtinval doen denken aan 17 eeuwse schilderkunst. Ook worden sculpturen van porselein en aardewerk getoond.

Gelijktijdig met de expositie verschijnt het boek ‘Floribunda’ met een uitgebreid overzicht van 40 jaar bloemenfotografie door de in Hoorn woonachtige fotograaf. De liefde voor bloemen spat van de pagina’s af.

Het Flower Art Museum is aan de Kudelstaartsweg 1 in Aalsmeer gevestigd. Het museum is van donderdag tot en met zondag van 13-17 uur geopend. De expositie Floribunda is vanaf zondag 24 oktober 2021 tot en met 16 januari 2022 te zien. Zie ook www.flowerartmuseum.nl.

 

Bij de illustraties:

Portret Dennis A-Tjak werd gemaakt door Jos Berg
Bloemen: Petunia en Viola

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *