Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

100 jaar Den Ouden: ‘We nemen onze klanten graag alles uit handen’

Den Ouden Wonen richt zowel het huis van een starter in, als een appartement in het hoge segment, maar ook een kantoorpand. “We kunnen klanten volledig ontzorgen door hen alles uit handen te nemen; van stylingadvies tot afmonteren.” Binnenkort bestaat de Woonwinkel 100 jaar.

Of er ook een feestje gegeven wordt voor dat honderdjarige bestaan, weten de directeuren Paul den Ouden en Cok Jongeneel nog niet. Want ze moeten bekennen dat ze eigenlijk niet weten wanneer de zaak precies verjaart. Terwijl 100 jaar bestaansrecht toch een behoorlijk mijlpaal is, zou je zeggen.

“Ja, dat is ook eigenlijk wel zo, maar we zijn gewoon druk met andere zaken. Zoals onze klanten”, lacht Paul den Ouden een beetje verontschuldigend. Het feit dat deze mijlpaal bijna onopgemerkt aan alle betrokkenen van de zaak voorbij gaat, geeft direct aan waar het bedrijf voor staat: klanttevredenheid. ‘Klant is koning’ is een oud gezegde dat hier volledig actueel is.

Vloerbedekking

Ergens rond 1918 zette de opa van Paul den Ouden de eerste stappen in de richting van woondecoratie. “Hij fietste met een bakfiets door ons kleine dorp Kockengen en ventte stoffen. Hij was redelijk succesvol want al snel kon hij zich een klein winkeltje veroorloven vanwaar hij ook vloerbedekking begon te verkopen”, start Paul bij het begin.

“Het grappige was dat er in die tijd nog echt een scheiding was tussen protestants christelijke huishoudens en katholieken. Mijn opa was katholiek; hij bediende vooral die laatsten en dus kwam hij niet binnen bij de protestanten. Eigenlijk hebben we die scheiding wel gevoeld tot zo’n 25 jaar geleden. Toen kwam Cok bij ons werken, en hij was protestants. Dat was best een dingetje”, lachen de twee daar nu om.

Stoffeerder

“De vader van Paul haalde mij eerder uit dienst om bij hem in de zaak te komen werken als stoffeerder en vloerenlegger. Het was niet mijn eerste ambitie, maar ik ben toch begonnen. En nooit meer weggegaan”, zegt de gelijkwaardige compagnon van Paul.

Paul werkte ondertussen alle vakanties in de zaak en ondanks dat hij op de HEAO zat, werd als snel duidelijk dat er voor hem ook een carrière in het familiebedrijf was weggelegd. “Ik wilde toch ook graag met mijn handen aan de slag.”

In 2000 verhuisde het bedrijf naar Mijdrecht om groter te groeien. In 2003 namen Paul en Cok het stokje officieel over van vader Den Ouden. En de zaak bloeide en bloeide zodat ze in 2012 wederom moesten verhuizen naar het huidige pand aan de Genieweg in Mijdrecht. “Bij mijn ouders in Kockengen hadden we misschien 30m2 showroom. Ons huidige pand beslaat 600m2. We zijn dus best een beetje gegroeid”, zegt Paul bescheiden.

Styling

En dat geldt niet alleen voor het oppervlak. Ook qua personeel en vakkennis is Den Ouden gegroeid. “Ik hou meer de zakelijke kant in de gaten, Cok houdt zich vooral bezig met de uitvoering. En ondanks dat wij echt wel op de hoogte zijn van alle woontrends, hebben wij onze eigen specialisten in styling en kleuradvies. We hebben in de loop van de jaren een heel stabiel en kundig team om ons heen weten te verzamelen.”

Dat blijkt, want als we vragen naar de woontrends voor de komende zomer, wordt interieurstylist Judith achter de welkomstbalie erbij gehaald. “Interieuradvies is echt Judith’s talent”, zegt Paul.

Volgens Judith zet de trend van duurzaamheid en recyclen zich flink door. “Duurzame materialen verdienen de voorkeur van veel mensen. Daarnaast zie je dat klassieke vloeren, zoals een houten vloer gelegd in visgraad, gecombineerd wordt met een design interieur. Aangekleed met messing accessoires en felle kleuren.”

Raamdecoratie

Paul en Cok knikken instemmend. “We vertrouwen blind op het advies van onze mensen. Iedereen houdt alle trends op hun vakgebied in de gaten. Of dat nu raamdecoratie is, vernieuwde vloeren of bijzondere stoffen. We zorgen ook altijd dat we naar vakbeurzen gaan. We willen gewoon van alle producten op de hoogte zijn.”

Vandaar dat er regelmatig een biertje en een wijntje koud staat in de kantine van het bedrijf. “We vinden het belangrijk om goed in contact te blijven met al het personeel. De vaklui van de vloeren, komen bij de mensen thuis. We horen ook van hen graag hoe alles ontvangen wordt”, zegt Cok.

Verkoopt Den Ouden Binnen dan ook alles? “We kunnen een huis inrichten voor een starter, maar ook het hoge segment is bij ons vertegenwoordigt. We kunnen klanten volledig ontzorgen door hen alles uit handen te nemen; van stylingadvies tot afmonteren. We zijn heel flexibel en vrijwel alles kan. We richten huizen in voor particulieren, maar pakken ook projecten aan in de zorgsector, het onderwijs of in de retail. We zijn alleen wel kritisch met welke producten we opnemen in onze collectie.”

Op cursus

Als er bijvoorbeeld een nieuwe techniek voor vloeren op de markt komt, wordt deze eerst in de eigen winkel, of desnoods bij familie of vrienden thuis, getest. “We willen weten met welke materialen en technieken we te maken hebben en of we dat naar tevredenheid van de klant kunnen afleveren. Er zijn nu bijvoorbeeld de nieuwe vloeren op de markt als Eurocol Liquid Design. Dan sturen we een van onze vakmensen op cursus en leggen zelf eerst zo’n vloer. Worden we er blij van, dan bieden we het de klant aan. Als de kwaliteit tegenvalt of we kunnen die niet naar onze klanten garanderen, komt het er niet in”, zegt Paul stellig.

Ondertussen lopen we een rondje door de lichte en ruime showroom. Bij terugkeer bij de welkomstbalie staat daar vader Den Ouden. “Nou, er werd net gevraagd of je nog wel eens langs kwam”, lacht Paul naar zijn vader en de twee beginnen direct te discussiëren of de zaak nu al 100 jaar bestaat of niet.

Vader Den Ouden rekent terug naar het moment wanneer zijn vader gestart moet zijn. “Hij begon met een kruiwagen, nog voor de bakfiets”, memoreert hij. “Ja, we moeten echt eerdaags die 100 wel aantikken hoor. Misschien toch handig om het eens na te gaan kijken…” Want dat is toch echt wel een feestje waard!

 

Den Ouden Wonen
Genieweg 10
Mijdrecht

T 0297 525 049

W www.denoudenwonen.nl

 

 

 

 

Fotobijschrift: Cok Jongeneel en Paul den Ouden (rechts)

Beeld: Marike van Pagée, Rob ter Bekke

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *