Den Burgh: van bouwval naar toprestaurant

In 2011 ging de kogel door de kerk: langgevelboerderij “Den Burgh” uit 1859, gelegen aan de rand van Hoofddorp, moest worden behouden. Het pand werd een gemeentemonument en kreeg een horecabestemming. Jurriaan en Roos Temme toverden de vervallen hoeve vervolgens om tot wat Den Burgh nu is: een eigentijds toprestaurant met kosmopolitisch karakter!

“Toen we voor het eerst gingen kijken konden we Den Burgh helemaal niet vinden,” vertelt Roos Temme, “de boerderij lag nog verstopt achter bomen en loodsen, het was een complete bouwval. Toch wisten we meteen: dít is het!” Jurriaan en Roos Temme, beiden 37 jaar en woonachtig in Aalsmeer, verkochten hun restaurant in Geldermalsen en gingen het grote avontuur aan. Na een jaar voorbereiden en een jaar ingrijpend renoveren, opende Restaurant Den Burgh in april 2013 de deuren.

“Gasten zijn vaak verrast dat de nostalgische boerderij zo’n stijlvol interieur herbergt”, zegt Jurriaan. “Het interieur is een spannende mix van oud en nieuw geworden. De verwachting dat we met een pure kwaliteitszaak veel klandizie zouden hebben van businesspark De Beukenhorst, hier vlakbij, is uitgekomen. Vanaf dag één zitten lunch en diner door de week vrijwel altijd vol!”

Lees verder in de nieuwe uitgave

Restaurant Den Burgh

Rijnlanderweg 878

2132 ML Hoofddorp

T 023 888 56 66

W www.restaurantdenburgh.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *