Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De visgraatvloer is helemaal van nu

Visgraatvloeren zijn stijlvol en helemaal van nu. Vloerenspecialist bij Carpentier Marco Galdeij deelt zijn kennis én handige tips and tricks. Zo weet je welke optie het beste past in jouw situatie en komt je visgraatvloer helemaal tot zijn recht.  

Marco, jij ziet als vloerenspecialist bij Carpentier alle trends voorbijkomen. Kun je iets vertellen over deze trend?

“Er is inderdaad veel vraag naar visgraatvloeren. Mensen kiezen momenteel vooral voor een neutrale look. Denk aan licht eiken, eventueel met witte olieafwerking. Hierdoor blijft de oorspronkelijke vloer zichtbaar, maar dan met een vleugje wit. Nog een trend is dat veel mensen de visgraat laten doorlopen tot de plint.”

Welke opties visgraatvloeren zijn er eigenlijk? En hoe weet je wat je moet kiezen?

“Als eerste is er de klassieke tapis vloer. Deze visgraatvloeren zijn gelakt of geolied en hebben een luxe uitstraling. Je ziet ze ook veel in oude musea. Ze gaan minimaal een leven lang mee, maar vanwege het vele handwerk zijn ze kostbaar. Ook niet iedereen houdt van deze stijl.”

“Een meer populaire optie is de houten planken visgraatvloer. Deze bestaat uit kant en klare planken met mes-groef verbinding. In de fabriek worden de planken al in de olie gezet, dus na het leggen is de vloer meteen klaar. Wat niet iedereen weet is dat een houten vloer prima samen kan met vloerverwarming. Een specialist kan je vertellen waar je dan op moet letten.”

“Wil je een onderhoudsvrije visgraatvloer, dan is pvc wellicht een goede optie. Deze vloeren zijn weer goedkoper dan hout en inmiddels heb je erg mooie varianten. Er zijn zelfs speciale pvc-visgraatvloeren die je in de badkamer kunt leggen. Je kunt er nog net niet op douchen, maar ze kunnen een flinke spat water hebben.” 

De laatste optie is laminaat in visgraatmotief. Dit is de meest budget optie, maar tegenwoordig hoeft dat er echt niet goedkoop uit te zien.” 

Heb je tot slot nog wat stylingtips voor ons?

“Een witte hoge MDF-plint zorgt voor een afbakening tussen de wand en je visgraatvloer. Hierdoor kun je gemakkelijker de tint van je muur kiezen.” 

“Verder is een visgraatvloer best druk, dus houd de rest van je interieur rustig. Kies bijvoorbeeld niet voor een bloemetjesbank. Laat sowieso de vloer deels vrij. Immers: je hebt een prachtige vloer gekozen, dus deze mag je best laten zien!”

Kom gerust langs

Wil je de verschillende visgraatvloeren in het echt bekijken? Kom dan gerust langs in de showroom. Wil je speciaal geholpen worden door vloerenspecialist Marco, bel dan voor een afspraak om teleurstelling te voorkomen.  

 

Carpentier
Oosteinderweg 91

AALSMEER  

E info@carpentierwonen.nl
T 0297 383280

Openingstijden: Ma t/m vrij van 9.00 – 17.30, zat van 10.00 – 17.00.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *