Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De Verlichting: laat licht geen sluitpost zijn

Jan Blokker had er al een carrière van 25 jaar als decor- en interieurontwerper opzitten, toen hij in 2001 letterlijk het licht zag. In dat jaar opende hij zijn zaak De Verlichting in de A.J. Ernststraat in Buitenveldert, met het Gelderlandplein om de hoek. Een goed bereikbare plek aan de rand van de stad, waar parkeren geen probleem is. Modern klassiek en Italiaans design typeren de brede collectie van zijn winkel. Tijdloze klassiekers als de Taccia en Parentesi van Flos staan gebroederlijk naast eigentijdse armaturen van Artemide en Occhio.

De Verlichting is niet alleen een winkel waar je een nieuwe lamp koopt of waar je even naar binnen loopt voor een nieuw peertje, je kunt er ook terecht voor een compleet lichtadvies voor een woning, kantoor of praktijkruimte. Zo tekende Jan onder ander voor de verlichting bij De Groote Club in Amsterdam en de hoofdstedelijke restaurants Halvemaan en Zuid Zeeland. Ook particulieren laten zich graag door hem adviseren.

“Goede verlichting is meer dan het ophangen van een paar lampen. In een goed doordacht lichtontwerp komen architectuur, interieur, functie en natuurlijk het beschikbare budget samen,” zegt Jan. “Het doel is altijd het creëren van een sfeervolle woon- of werkruimte, waar het prettig vertoeven is en waar je goed kunt functioneren. Licht is sfeerbepalend en kan een interieur maken of breken”. Daarom vindt hij ook dat het licht geen sluitpost moet zijn, maar onderdeel van de complete visie op het interieur.

Bij nieuwbouw of een verbouwing is het dan ook van groot belang het licht in een vroeg stadium te plannen, zodat lichtpunten tijdig geplaatst en leidingen mooi weggewerkt kunnen worden. “Een lichtplan kunnen we maken we aan de hand van foto’s en bouwtekeningen, maar we gaan ook regelmatig naar een locatie toe”.

Jan besteedt veel aandacht aan het toepassen van energiezuinige armaturen, speciaal daar waar de verlichting vele uren aanstaat, zoals bijvoorbeeld in kantoren, winkels en restaurants en ook bij buiten- en tuinverlichting. Hierbij spelen LED- en Pl-lichtbronnen een hoofdrol.

Naast een optimale lichttechniek, is Jan van mening dat ook de vormgeving state of the art dient te zijn.

De Verlichting
A.J. Ernststraat 667
1082 LH Amsterdam

T 020 40 45 845
W www.deverlichting.com

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *