Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De Veranda: ongedwongen en zonder poespas

Eigenaars Eugène van Angelbeek en Arjen Kräwinkel zijn maar wat blij met de remake van Restaurant & Brasserie De Veranda dat als sinds 1999 aan de rand van het Amsterdamse Bos ligt. De uitstraling was in ruim twaalf jaar toch wat verouderd. Tijd voor vernieuwing, vonden de mannen. Eerder namen zij ook al hun andere restaurant – De Jonge Dikkert in Amstelveen – onder handen.

“We hebben nog steeds geen veranda,” lacht eigenaar Eugène van Angelbeek. “Maar daarvoor moet je bij de gemeente zijn. We hebben gelukkig wel een supergroot terras, met lekkere bankjes en tafels én de hele dag zon, tot ’s avonds laat.” Dat terras, dat was er al vóór de remake. Maar verder is vrijwel alles nieuw. De Veranda moest fris en van deze tijd worden en daarom schakelden Arjen en Eugène interieurbureau HIP in.

Arjen Kräwinkel: “De sfeer moest anders, we wilden een warme uitstraling: modern, maar ook met veel natuurlijke tinten. Het moest iets van deze tijd worden. Als je een bezoek brengt aan De Veranda moet dat een beleving zijn. Maar vooral ook heel relaxt en ongedwongen, zonder poespas. Mensen moet zich hier thuis voelen. En volgens mij is dat aardig gelukt. Ik voel me er in ieder geval heel erg thuis.”

Zo hebben ze ‘voor ieder wat wils’ gecreëerd. Arjen: “Om de bar in de brasserie staan bijvoorbeeld intieme houten tafels, voor een lunch of diner met familie of vrienden. Er staat ook een grote stamtafel met kranten en tijdschriften. Daar gaan de mensen zitten voor een kopje koffie. Voor een borrel pakken ze de bar of de Chesterfieldbank en voor een hapje schuiven ze bij elkaar aan tafel. Precies zoals we de verschillende zitjes bedacht hadden.” Ook de rest van het pand is flink aangepakt. De drie vergaderzalen, de Ballroom, het restaurant, alles in nieuw, fris en toegankelijk.

Felle kleuren

De Veranda is na de restyling sinds half januari weer helemaal open. Al bij de entree stap je een heel andere wereld binnen. Het eerste wat opvalt, zijn de felle kleuren op de muur en de schilderijen van bijvoorbeeld Vivienne Westwood en Paul Smith. Arjen: “We zijn geen gallery of atelier, maar je merkt wel dat mensen erover praten. Er gebeurt iets.”

De remake beperkte zich niet alleen tot het interieur. Op de kaart staan mooie, pure gerechten. Klassiekers, soms met een twist. Eugène: “Het belangrijkste van de menukaart is dat we alles vers en met aandacht voor het welzijn van mens en dier bereiden. Bij ons vind je geen bevroren carpacccio die al dagen eerder bereid is. Bij ons komt het vers van de haas. We serveren allemaal ambachtelijke gerechten, zonder allerlei toevoegingen zoals E-nummers. Ook op de aparte kindermenu’s staat verse kabeljauw en zelfgemaakte appelmoes.

In de brasserie kun je de hele dag door een drankje doen en wat eten. Eugène: “Je kunt er kiezen voor een lunch met een clubsandwich met kip, maar ook voor verse Stellendamse garnalen die bijna dagelijks door een bootje uit de zee worden gevist. Het kán dus gebeuren dat we geen garnalen hebben, omdat de vissers niets gevangen hebben. Of wat dacht je van gekonfijte eendenboutjes, de Thaise beef of een sliptong? Als je wilt, kun je kiezen voor een driegangenmenu die op verzoek binnen 45 minuten geserveerd kan worden, handig voor een zakenlunch bijvoorbeeld. Om 17.00 uur wordt de lunchkaart verwisseld met de dinerkaart. Eigenlijk hetzelfde, alleen de sandwiches staan er niet meer op en er komen een aantal voor- en hoofdgerechten bij.”

Seizoensgebonden

Het restaurant – in een andere ruimte met een open haard en kunstwerken van Chris Tap – biedt elke dag één menu. Met producten vers van de markt en uiteraard seizoensgebonden. Eugène: “Pas als je aan tafel zit, komt de chef langs om persoonlijk het menu aan je uit te leggen. Soms schrikt dat mensen af, maar de kok is erg flexibel. Als er iets is, wat je echt niet lekker vindt, dan past de chef het menu aan. Onze ervaring: als mensen eenmaal over de streep zijn, zijn ze waanzinnig enthousiast. De gerechten zijn met veel zorg een aandacht bereid en dat merken de gasten. We bieden een vijfgangendiner aan voor € 40,-. Voor ons is de prijs-kwaliteitverhouding heel belangrijk. We houden niet van gedoe of liflafjes, wel van mooie gerechten.”

Arjen: “Juist nu veel mensen het wat moeilijker hebben, vinden we dat uit eten gaan een beleving moet zijn. We willen open en eerlijk zijn. Dat zie je terug in de inrichting, op de kaart en hoe we mensen benaderen. Een veranda is een aangename plek tussen het drukke buitenleven en het rustige binnenleven en ik hoop dat dat is wat we de mensen bieden. Een plek om even op adem te komen.”

 

Inge van der Schee

 

De Veranda
Amstelveenseweg 764
1081 JK Amsterdam

T 020 644 58 14
F 020 661 37 89

E info@deveranda.nl
www.deveranda.nl

De Veranda is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur ’s morgens. In het weekend vanaf 11.00 uur. Het restaurant is op zondag en maandag gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *