Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De Kersentuin: casual stoer met flair

Met sterrenkok Stefan van Sprang als inspiring chef krijgt restaurant De Kersentuin weer de schwung van oudsher. Casual stoer met flair, hoogwaardig en vernieuwend typeren de nieuwe wind in het vermaarde restaurant.

Stoelen die nog in het plastic zitten, bouwvakkers die aan het boren zijn, een nog niet ingerichte keuken – het is duidelijk, begin augustus moet er nog van alles gebeuren voordat De Kersentuin gasten kan ontvangen. De zomermaanden grijpt het Bilderberg Garden Hotel, waar het restaurant deel van uit maakt, aan om De Kersentuin opnieuw op de kaart te zetten. Met casual dining op niveau, want dat is het uitgangspunt, vertelt Ed Jongen, directeur van het Bilderberg Garden Hotel.

“We speelden al langer met de gedachten om De Kersentuin te renoveren. Het liefst met een sterrenkok die een eigentijdse visie op koken heeft die aansluit op wat wij voor ogen hebben. Het moet weer zo zijn dat je op vrijdagavond tegen elkaar zegt: laten we bij De Kersentuin gaan eten.”

De keuze viel op Stefan van Sprang die zijn restaurant Aan de Poel in Amstelveen met een Franse basis, innovatieve technieken en mooie combinaties aan twee Michelinsterren heeft geholpen. “Ik wil graag meer gasten laten kennismaken met mijn signature dishes, het genieten toegankelijker en vlot maken. De Kersentuin wordt een perfect passende setting, casual stoer met flair, hoogwaardig en vernieuwend,” vertelt Van Sprang.

Wouter Rink

De sterrenkok neemt zijn chef-kok Wessel Ruijmgaart, die al acht jaar zijn rechterhand is in Aan de Poel, mee voor de dagelijkse leiding over de keuken. Wouter Rink, die al eerder werkzaam was bij De Kersentuin en recent aan The Oyster Club verbonden was, komt terug als gastheer.

De kaart van De Kersentuin staat in het teken van casual dining: kleine gerechten, zodat je verschillende smaken kunt ervaren, tegen vaste prijzen. Voorgerechten kosten 15 euro, hoofdgerechten 20 euro en desserts 10 euro. Voor een lunch gaat het om twee tot drie gerechten, bij een diner om drie tot vier gerechten. Bij elk gerecht kun je een bijpassende wijn bestellen. Share dining past ook helemaal in dit concept, waarbij je kennis kunt maken met verschillende gerechten.

Het restaurant zelf is deze zomer ook geheel op de schop gegaan. Het heeft een frisse en eigentijdse look gekregen met verschillende zitjes en sferen: ronde booths waar je met z’n zessen aan kunt eten, hoge en lage tafels en natuurlijk een chef’s table. Het toont de ambitie van Van Sprang, al is een Michelinster niet per se de ambitie van De Kersentuin. De natuurlijke en wat ruwe materialen, zoals leren banken, massief houten tafels en op waterlicht geïnspireerde keuken geven het interieur een gedurfde uitstraling die Bilderberg voor ogen had.

Michelinster

In Amsterdam wordt De Kersentuin nog steeds geassocieerd met Joop Braakhekke. En dat is niet zo gek. De vermaarde kok begon 30 jaar geleden met De Kersentuin en zag zijn kookkunsten op een gegeven moment zelfs beloond met een Michelinster. Het restaurant was een begrip.

“De Kersentuin moet een ontmoetingsplek worden voor hippe en trendy mensen uit de buurt, voor de Zuidas en voor de bedrijven in Amsterdam-Zuid,” vertelt directeur Jongen. Het restaurant maakt deel uit van het Bilderberg Garden Hotel, en dat is mooi voor de hotelgasten, en tegelijkertijd weten nu te weinig mensen dat je er ook gewoon kunt dineren. Vanzelfsprekend is het restaurant geopend voor de lunch.

In augustus zijn de lounge en bar van het Bilderberg Garden Hotel – met 124 kamers het kleinste 5 sterren hotel van Amsterdam – eveneens vernieuwd. Ze sluiten wat sfeer betreft aan op die van Amsterdam-Zuid en nodigen uit om te borrelen, voordat je aanschuift in De Kersentuin. “De bar is echt een eyecatcher, met verschillende zitjes er omheen met een wat huiselijke sfeer. Het hotel staat naast de gunstige ligging tussen de Zuidas en het centrum bekend om de persoonlijke service. We doen net even dat beetje extra voor wie jarig is, op honeymoon is of een museumkaartje nodig heeft.”

De Kersentuin

Dijsselhofplantsoen 7

1077 BJ Amsterdam

T 020 570 5666

W www.dekersentuin.nl

De Kersentuin1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *