Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een bijzondere bruiloft bij De Arendshoeve

Je verwacht het niet: Aalsmeer heeft een jungle. Een tropische verrassing aan de dijk langs de Ringvaart. Sla op de Aalsmeerderdijk 438 naar rechts, stap het glazen gebouw in – oorspronkelijk een kas – en waan je in het oerwoud. De Arendshoeve, The Garden of Amsterdam, werd dit jaar uitgeroepen tot populairste trouwlocatie van Noord-Holland en behaalde landelijk de vijfde plaats. 

Kim Beijer, de sales- en eventmanager van De Arendshoeve, staat ons op te wachten op de grote parkeerplaats. Ze neemt ons mee naar binnen en geniet zichtbaar van onze reactie. Wauw! We zijn volledig omringd door groen, groen en nog eens groen. Een rode loper voert ons door een woud van planten, bloemen en hangplanten verder de kas in. In een vijver drijven gerbera’s en een waterschildpad zit roerloos op een steen. 

“De bloemen zijn nog van het evenement van gisteren,” verklaart Kim. “Een groot Amerikaans bedrijf had hier een diner. Hun logo is rood-wit, vandaar dat de bloemen en de kroonluchters ook die kleuren hebben.” Met kroonluchters doelt Kim in dit geval niet op lampen, maar op de groepen amaryllissen die op hun kop boven de tafels hangen. Het heeft een feeëriek effect. 

“Het is bewezen dat planten een heilzame werking hebben op mensen,” vertelt Kim enthousiast. “Planten zijn rustgevend en zuiveren de lucht. De bladeren absorberen geluid, dus de akoestiek is hier altijd goed. Groen maakt creatief en stelt je op je gemak. Zakenmensen die hier binnenkomen gooien al snel hun stropdas af. Gisteren liep de CEO van het bedrijf hier facetimend met het thuisfront rond: kijk eens jongens, waar ik nou ben beland!”

Bruiloften tot 1000 personen

Niet alleen zakelijk is De Arendshoeve een toplocatie, ook voor bruiloften is het een plek waar je je gedroomde feest kunt houden. Op die manier is Kim aan boord gekomen: “Ik was hier te gast op een bruiloft van vrienden en ik was op slag verliefd op de plek. Na een paar cocktails had ik genoeg moed verzameld om een medewerker – mijn huidige collega Remco – aan te spreken. Ik zei hem plompverloren, ik kom hier werken! En zo geschiedde.”

“Ik geniet nog steeds van het groen, het omarmt je. De Arendshoeve is een familiebedrijf van 150 jaar oud. Jacob van Zijverden is vierde generatie en de huidige eigenaar. Naast het kweken van groene kamerplanten begon hij 25 jaar geleden met de evenementen. De kwekerij is ook vol in bedrijf, alle planten zijn van eigen kweek.”

Plantenwanden en schuttingen

“Als de ruimtes niet aangekleed zijn, is het voor mensen vaak moeilijk om zich een voorstelling te maken. Om die reden mogen bruidsparen altijd komen kijken bij een huwelijk van anderen. Uiteraard in overleg. Pas dan kun je zien wat er mogelijk is en dat is eigenlijk oneindig. We hebben hier partijen van 50 tot 1.000 gasten. Omdat we met behulp van plantenwanden en schuttingen grote en kleine plantenkamers kunnen creëren, is het nooit te groot of te klein.”

“Als je wilt kun je je gasten steeds verrassen met een nieuwe setting. Ceremonie, receptie, diner en feest kunnen desgewenst allemaal in een andere ruimte plaatsvinden. Vorige week hadden we een huwelijk met eerst een intiem diner voor 17 personen en daarna een knalfeest met 100 man. Ook zijn er veel Turkse en Hindoestaanse bruiloften met wel 1.000 gasten. Dan wordt er volledig uitgepakt, fantastisch om mee te maken.”

Superlocatie

De Arendshoeve is cateringvrij te boeken, maar er zijn wel voorwaarden: Kim: “Wij kunnen ons niet veroorloven om met mindere cateraars te werken. Wij willen niet dat onze gasten bij ons een slechte ervaring hebben. Cateraars moeten dus professioneel en erkend zijn. Overigens vinden cateraars dit een superlocatie: er is een goede cateringruimte, een grote koelcel en er zijn geen trappen; alles is gelijkvloers en drempelvrij.”

“Ook fotografen halen hier hun hart op. Door te werken met zwarte doeken op de plafonds – dat gaat automatisch en is binnen een minuut geregeld – kun je hier werken met daglicht en donker. Ideaal voor bruidsfotografie. Als het licht is zie je veel groen en diepte en als het donker wordt is het een sprookje met lichtjes en kaarsen. Je kunt bij ons dus ook hoogzomer een feest geven bij avondlicht!”

Minifestival met foodtrucks

Door al het groen leent De Arendshoeve zich erg voor een bijzondere bruiloft. Kim: “Pas nog hebben we voor een bohémien huwelijk echt gras neergelegd. De bruid liep op blote voeten en had bloemen in haar haar. Er hingen een paar bloemenschommels en een heleboel lampionnen en het eten kwam van een paar leuke foodtrucks. Het was heel romantisch en heel relaxed. Een soort minifestival en dat in februari, in het groen, in de warmte, met een echt buitengevoel. Daar hoef je dus niet voor naar het strand en je weet zeker dat je bruiloft niet kan verregenen!”

“Planten zijn helemaal hip en duurzaamheid is een belangrijk begrip. Wat dat betreft is De Arendshoeve helemaal on trend. Op het dak ligt een hele zwik zonnepanelen en er is een biovergistingsinstallatie. De restwarmte die vrijkomt gebruiken we voor de vloerverwarming. En over duurzaamheid gesproken: wij geven garantie op een lang en gelukkig huwelijk!” 

 

De Arendshoeve, The Garden of Amsterdam
Officiële trouwlocatie
Aalsmeerderdijk 438
Aalsmeerderbrug
T 0297 341 213
W www.arendshoeve.com

E info@arendshoeve.com
P Gratis eigen parkeerplaats voor 400 auto’s

Centraal gelegen in de Randstad

  

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *