Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Culinair Uithoorn: lekker eten, drinken en luisteren naar lome jazz

Een zwoele zomeravond aan het water. Lome jazzklanken vermengen zich met het geroezemoes van vrolijke mensen. Ze praten, lachen, drinken een glas wijn en genieten van culinaire gerechtjes. Witte pagodetenten vormen een stijlvol decor. Zó moet het er ongeveer uit gaan zien op 15 juni 2013 aan de oevers van de Amstel, tijdens de 2e editie van Culinair Uithoorn aan de Amstel!

Na het succes van vorig jaar, kon een tweede editie van het gastronomische festival Culinair Uithoorn aan de Amstel niet uitblijven. Ook dit jaar is de organisatie in handen van de Lions Club Uithoorn. De culinaire commissie heeft er de handen vol aan. Erik van Egdom is één van hen: “De Lions Club hecht waarde aan een leuk evenement voor de Uithoornse gemeenschap, maar ons primaire uitgangspunt is geld ophalen voor het goede doel. Daarom huren wij geen evenementenbureau in, maar doen we alles zelf, met hulp van vrijwilligers en sponsoren. Het is een enorme klus, maar op deze manier blijft er veel meer geld over voor het goede doel. Dat is dit jaar de Stichting Activiteiten Fonds Lions Club Uithoorn. Het geld uit deze pot gaat naar lokale goede doelen. Het kan gaan om jongeren of ouderen, om mensen of initiatieven die ondersteuning nodig hebben en die dat niet op een andere manier kunnen krijgen.”

Op het menu

Tijdens Culinair Uithoorn laten elf horecadeelnemers uit de regio zich van hun beste kant zien. Met kleine, sublieme gerechtjes laten de chef-koks het publiek kennismaken met hun gastronomische gaven. In het kader van de voorpret was een aantal restaurateurs bereid een tipje van de culinaire sluier op te lichten. Zo kun je je verheugen op tempura van gamba’s, gemarineerde zeebaars, oesters, gegrilde Ibérico-Black Angus burgertjes, hotdog van lamsvlees, Black Tiger garnalen, plancha gebakken dorade met chimmiechurrie, heerlijkheden uit de Big Green Egg, Bawykov® zalm, bonbon van rivierkreeftjes, sweet rabarber, overheerlijke taarten en spannende desserts. Natuurlijk is dit slechts een kleine greep uit het verrassende en gevarieerde aanbod.
Alle restaurants schenken hun eigen huiswijn, passend bij het menu dat ze serveren. Voor een wat specialer of exclusiever glas wijn laat je je adviseren door Maison Vinocerf. Voor de kinderen zijn er suikerspinnen en ze kunnen gratis worden geschminkt.

Muziek

De culinaire happening wordt omlijst door goede muziek. Erik: “Op een ponton in de Amstel worden optredens gegeven door artiesten en bands die allemaal hun roots in Uithoorn hebben. Tussen de optredens door klinkt er achtergrondmuziek uit de speakers, rustige muziek zoals jazz, lounge en easy listening.

Muntjes

Tijdens Culinair Uithoorn zijn muntjes het wettige betaalmiddel. De muntjes zijn te verkrijgen op twee uitgiftepunten en vertegenwoordigen een waarde van € 1,25 per stuk. Erik: “Bedrijven kunnen van tevoren zakjes met muntjes afnemen om cadeau te doen aan hun medewerkers of relaties. Voor 100 euro krijgen ze 40 zakjes met daarin twee muntjes en een uitnodigingskaart voor het evenement. Een sympathiek cadeautje!”

Vrijwilligers

“Een evenement als dit komt niet van de grond zonder de hulp van sponsoren en vrijwilligers”, besluit Erik. “Helaas voert het te ver om die allemaal te noemen, maar wat we heel leuk vonden: de jongens en meiden van Stichting Jongeren Uithoorn aan de Amstel, die ons vorig jaar de hele dag hebben geholpen met opbouwen, kabels uitrollen, hekken plaatsen en vuil verzamelen hebben zich dit jaar zelf spontaan aangemeld om weer te helpen! We kijken allemaal uit naar een fantastisch evenement!

Muzikaal programma

14.30 -15.00 uur: Judith Beuse.
Uithoornse zangeres zingt jazz standards van o.a. Julie London, Ella Fitzgerald en Billie Holiday.

15.20 – 15.50 uur: Soulkoor D-Fine.
Swingen met nummers van Aretha Franklin, Stevie Wonder, Jackson Five en Tina Turner, gebracht door het 32-koppige vrouwenkoor D-Fine uit Uithoorn.

16.10 – 17.00 uur: Kees van Zantwijk & Friends.
Licht klassiek intermezzo door pianist Kees van Zantwijk en zijn muzikale vrienden.

17.20 – 17.50 uur: Heidy Crooymans.
Een zomerse mix van jazz, Braziliaanse muziek en het betere popwerk, begeleid door pianist Marcel Cools

18.10 – 18.40 uur: KPMG’s Community of Noise.
De huisband van KPMG maakt aangenaam muzikaal ‘lawaai’ voor goede doelen. Op Culinair Uithoorn treedt een akoestische formatie op.

19.00 – 20.30 uur: Shyla Zoet en Sweet & Co.
Zangeres Shyla Zoet en haar band zetten afgelopen winter regelmatig restaurant SJIEK aan de Amstel op stelten. Op Culinair Uithoorn een speciale editie van deze ‘Jazz aan de Amstel’ sessies.

NB Culinair Uithoorn Black Tigers BBQCulinair Uithoorn aan de Amstel: zaterdag 15 juni van 14.00 tot 21.00 uur, Oude Dorp (Marktplein) Uithoorn. Met: Restaurant Amstelfort, Restaurant Het Rechthuis aan den Amstel, Zoete Zonde, Lunch- en Dinercafé SJIEK aan de Amstel, wijnhuis Maison Vinocerf, traiteur-delicatessenwinkel PUUR, Restaurant ’t Deurtje, Business en Partycentrum Leenders, Restaurant Boven Water, Restaurant Le Virage, Restaurant De Watergeus. Sloepenverhuur Aemstel Boating verzorgt rondvaarten met hapjes aan boord. www.culinairuithoornaandeamstel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *