Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Crown Theater Aalsmeer zet kroon op eerste vijf jaar

Het gaat niet vanzelf, maar directeur Peter van Eick is trots dat het Crown Theater in Aalsmeer aan het vijfde jubileumseizoen kan beginnen.

De nieuwkomer onder de Nederlandse theaters, gevestigd in het voormalige studiocomplex van Joop van den Ende, beschikt over een prachtige theaterzaal, en moet zonder subsidie zien rond te komen. Vandaar dat 12 van de 70 vrijwilligers zich met marketing en pr bezig houden.

“Je moet je publiek opbouwen,” zegt directeur Peter van Eick. Hij is blij met de steun van de lokale pers, maar mikt ook op de regio. “We proberen ons te onderscheiden met theater dat een groot entertainmentgehalte heeft. Zware toneelstukken zul je bij ons niet snel zien. We halen vooral lichte voorstellingen in huis, dus veel muziek en comedy-achtig theater. En bij voorstellingen voor kinderen, zoals ‘Sam de brandweerman’, zit het bij ons mudje vol.”

Vrouwen en kinderen zijn de speerpunten. “Vrouwen vinden het leuk om met vriendinnen naar het theater te gaan.” Van Eick en zijn mensen proberen het dan ook gezellig te maken. “Veel van onze bezoekers vinden het prettig om na afloop in de pianobar nog een drankje te drinken.”

Familiepakket

Om het vijfde jubileum te vieren geeft het Crown Theater tot en met september 15% korting op alle voorstellingen. Vanaf oktober zijn er twee kortingspakketten van kracht: een familiepakket èn een op vrouwen gericht pakket, dat korting biedt op voorstellingen met het Crown Lady-kenmerk. Wie met vier of meer mensen komt, krijgt dan 15% korting.

Naast de dertig producties in de grote zaal, is er ook nog een club met een warme jaren dertig-sfeer, ‘Exclusief bij Bob & Gon’, waar één zondagmiddag in de maand een intieme voorstelling wordt gegeven, met hapjes en een drankje.

Directeur Van Eick is blij dat publiek èn sponsors het theater steeds vaker weten te vinden. “Vorig jaar hebben we bijna 2 ½ keer zoveel kaarten verkocht als het jaar daarvoor. Naast Aalsmeer, hebben we nu ook verkooppunten in Uithoorn en Kudelstaart. En oh ja, de artiesten vinden het ook leuk om in het Crown Theater te spelen. We hebben een enthousiast publiek. En dat waarderen ze.”

Crown Theater Aalsmeer

Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
T: 0297 753 680
W: www.crowntheateraalsmeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *