Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveen en de coronacrisis

Net als alle andere gemeenten, wacht de Gemeente Amstelveen in spanning op de landelijke regelingen om ondernemers en zelfstandigen door de coronacrisis te loodsen.

Het kabinet heeft 17 maart een aantal steunmaatregelen aangekondigd, om naast de gezondheid ook banen en inkomens te beschermen. De maatregelen zorgen er voor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Zo kunnen zelfstandig ondernemers (zzp’ers) voor een periode van maximaal drie maanden een bijstandsuitkering krijgen, die niet hoeft te worden terugbetaald. Het gaat om een tijdelijke regeling, waarbij allerlei toetsen (levensvatbaarheid, vermogens- of partnertoets) achterweg blijven.

Ook is er een lening voor bedrijfskapitaal mogelijk. Aan deze en andere steunmaatregelen werkt het Rijk nog hard. Het heeft dus geen zin om de gemeente er nu al over te bellen. Echter, ondernemers die door de maatregelen van het Rijk in directe financiële problemen komen, kunnen uiteraard wel met de gemeente contact opnemen.

Alle horecagelegenheden zijn tot en met 6 april gesloten. Bezorgen en afhalen is nog wel mogelijk.
De overheid raadt werkgevers aan om tot en met 6 april zo veel mogelijk mensen thuis te laten werken. De meest actuele informatie over onder andere het coronavirus en de voorzorgsmaatregelen is op de website van het RIVM te vinden. Op de website van de Rijksoverheid staan antwoorden op de belangrijkste vragen en ook is er een publieksinformatienumer: 0800-1351.

Amstelveen heeft ook een mailadres voor vragen over de coronacrisis die niet met financiële gevolgenvoor ondernemers  van de coronacrisis te maken hebben.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *