Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Lichte versoepeling van de coronamaatregelen

Vanaf 3 maart 2021 mogen we weer naar de kapper en de winkel in, zij het heel voorzichtig.  De avondklok blijft tot en met 15 maart van kracht.

Minstens zo belangrijk is dat jongeren tot en met 26 jaar vanaf die datum weer samen buiten mogen sporten op sportaccomodaties.  Inmiddels heeft het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs voorzichtig weer de deuren geopend. De leerlingen kunnen minstens één dag in de week naar school. De buitenschoolse opvang blijft vooralsnog gesloten, omdat dit tot extra contact tussen scholieren van verschillende scholen leidt.

Kappers, masseurs, fysio-therapeuten, schoonheidsconsulenten en anderen met een contactberoep, waaronder rij-instructeurs, mogen vanaf 3 maart hun beroep weer uitoefenen. Dat geldt alleen niet voor sekswerkers.

Winkeliers mogen vanaf die datum weer klanten in de winkel ontvangen, zij het maximaal twee klanten tegelijk. Die klanten moeten zich minstens vier uur vantevoren aanmelden en een bezoek duurt gemiddeld tien minuten. Basisregels als mondkapje, anderhalve meter afstand en thuisblijven bij klachten blijven geldig.

Vanaf maandag 1 maart tot en met zondag 14 maart 2021 staat er een coronatestbus van de GGD op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sporthal. Inwoners van Amstelveen kunnen zich tussen 9-16 uur ook bij milde klachten, zonder afspraak en gratis laten testen. De testuitslag is meestal binnen 48 uur bekend.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *