Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Computermuziek in Flower Art Museum

Computerkunstenaar AlexP geeft donderdag 27 februari een unieke uitvoering van Simeon ten Holts compositie Canto Ostinato in het Flower Art Museum in Aalsmeer.

Canto Ostinato is de bekendste compositie van de eind 2012 overleden componist Simeon ten Holt. Het wordt meestal uitgevoerd op twee of meer vleugels. De uitvoerende musici hebben de vrijheid om te kiezen welke partijen ze spelen en hoe ze die interpreteren. Elke uitvoering is daardoor anders.

Maar de Uithoornse computerkunstenaar, die gefascineerd raakte door dit muziekstuk, pakt het nog weer anders aan. Hij voert het werk op vier virtuele vleugels uit. Om de kijk- en luisterervaring te versterken, wordt het geluid ondersteund door een beeldanimatie.

AlexP deed mee aan het Amsterdam Light Festival en vorig jaar ontwikkelde hij een 45 meter lange Fotoboulevard in Uithoorn. Ook was hij met een bloemrijke videoinstallatie aanwezig bij het Aalsmeer Flower Festival.

De voorstelling vindt donderdag 27 februari om 20 uur plaats en duurt anderhalf uur. Onderuit zakken op een luie stoel of ondertussen een drankje halen mag ook, zoals het ook is toegestaan om je eigen zitzak mee te nemen.

Kaarten à raison van € 12,50 kunnen worden besteld door een mail te sturen naar info@flowerartmuseum.nl. Zie ook www.flowerartmuseum.nl.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *