Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Colijn: dansen, dansen en nog eens dansen

Dans- en Partycentrum Colijn bestaat dit jaar 35 jaar. In 1975 richtten de grondleggers van het bedrijf, Cees en Stella Colijn, het gelijknamige danscentrum op. Alles draaide om stijldansen en dat is nu veel breder geworden door de komst van hip hop, popshowdance, breakdance, salsa en zumba.

Eerst nog in het dorpshuis in De Kwakel en in de Scheg in Uithoorn, maar echt van de grond kwam het danscentrum pas toen het pand aan de Julianalaan in Uithoorn werd betrokken. Toen dat al snel te klein werd, besloten Cees en Stella – met een vooruitziende blik – een eigen pand te laten bouwen aan de Industrieweg, eveneens in Uithoorn.

Op deze locatie hebben de huidige eigenaren, Axel en Heleen Colijn, het danscentrum verder ontwikkeld. Axel heeft het ondernemerschap en het dansen met de paplepel ingegoten gekregen. Ook Heleen heeft inmiddels al 15 jaar haar diploma op zak en samen hebben zij inmiddels 20 jaar ervaring met het geven van danslessen en het organiseren van het grote aantal verschillende activiteiten die jaarlijks in het danscentrum plaatsvindt.

Snelle veranderingen

Een goede ondernemer gaat met zijn tijd mee. Mensen veranderen, maatschappelijke situaties veranderen. Met name de laatste 20 jaar zijn deze veranderingen heel snel gegaan. “Danscentrum Colijn is mee veranderd. In eerste instantie stond alleen stijldansen op het programma, nu is er een uitgebreid aanbod. Bijna alles wat met dans te maken heeft vind je in het danscentrum: stijldansen, hip hop, popshowdance, musicalklas, technieklessen, breakdance, ADV-lessen voor de allerkleinsten (Algemene DansVorming), salsa en zumba.”

De stijldanslessen vormen nog steeds het hoofddeel van het danscentrum. Tieners en (echt)paren dansen gescheiden. Deze lessen worden door Axel en Heleen gegeven. “Niks geen ouderwets gedoe en oubollige muziek. Het gaat er vooral om dat je je prettig voelt. Voor de een is dat in een spijkerbroek met een overhemd en de ander vindt het prettig om zich lekker op de doffen voor deze gezellige uitgaansavond. Want UIT, dat is het! Er is toch niets mooiers dan een gezellige uitgaansgelegenheid om de hoek, met voldoende parkeergelegenheid waar je 6 dagen in de week terecht kunt.”

1001 nacht

Tijdens de lessen is iedereen lekker in beweging, wordt er veel gelachen en maakt men vrienden”, vertelt Heleen. “Na de les is het goed toeven in de bar of kun je zelfs nog even oefenen in de tweede zaal. Daarnaast organiseren we een aantal keren per jaar een gezellige vrijdansavond met of zonder thema op de zaterdagavond. Zo staat in november traditioneel een avond op het programma met een wijnproeverij. Afgelopen april was er een dansavond met als thema 1001 nacht. Compleet met buikdanseres en haremdames.”

Voor de ballet-, breakdance- en zumbalessen heeft het danscentrum externe docenten in dienst. Dit zijn altijd gediplomeerde en/of gecertificeerde docenten. De salsalessen worden voor rekening en verantwoording genomen door Club Fiera. Dit is een Salsaclub, een bekende in de salsawereld. “Alles in het danscentrum draait om kwaliteit. Er vindt ieder jaar aan het einde van het seizoen een theatershow plaats: Show of the Proms. Aan deze theatershow doen alle dansstijlen mee en het is een evenement waar de docenten en de leerlingen altijd erg naar uitkijken. In januari beginnen de voorbereidingen al; choreografieën, kleding, licht en geluid. Er komt een heleboel kijken bij een dergelijke show.”

Voor informatie: www.colijndancemasters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *