Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Soms moet je gewoon wennen aan design

Anne-Claire Winkelhagen is oprichtster van Clairz Interior Design; ze ontwerpt het interieur van particulieren en bedrijven en is onder andere te zien in het RTL-programma Koffietijd en Eigen Huis & Tuin. Dit keer vertelt ze over de rol van design in haar leven.

Ben je weg van een bepaald design meubel, maar twijfel je of het wel bij je interieur past? Wees niet bang, designklassiekers fungeren vaak bijna als kunstobjecten en passen zich wonderbaarlijk goed aan. Daarmee passen ze vaak goed in je interieur.

Ik heb ervaren dat je ook vaak moet wennen aan een bepaald design. Je moet leren kijken.

Zo vond ik de Eames Lounge Chair, ook wel de 670, altijd lelijk. Het was dus niet zo dat ik hem niet fraai vond, nee, ik vond hem gewoon lelijk. Mijn vriend vond die stoel wel al jaren mooi. Hij kende de stoel van vrienden en was er lang geleden verliefd op geworden. En hij zou ook zo lekker zitten.

Schoorvoetend

Ik ging er dus onbewust steeds vaker naar kijken, omdat ik de schoonheid zocht die alleen ik niet leek te herkennen. Langzamerhand moest ik schoorvoetend toegeven aan mijzelf, dat ik hem toch eigenlijk ook wel mooi begon te vinden. En dan zeker samen met zijn bijpassende voetenbankje, de Ottoman.

Acht jaar geleden heb ik na lang sparen de stoel toch aangeschaft. En het gekke is dat ik er steeds meer van ben gaan houden. Ik betrap mijzelf erop dat ik dit stukje vanuit mijn luie Eames stoel zit te tikken, want hij zit zo lekker…

Investering

Het is een hele investering geweest, maar voor mij is het nu een functioneel kunstobject. Mocht ik de Eames ooit weer willen verkopen, dan krijg ik er trouwens ook weer een aardig bedrag voor. Daarmee is deze classic zijn geld dus eigenlijk meer dan waard.

Maar ik denk eerlijk gezegd, dat ik deze fauteuil nooit meer weg doe en hem bewaar voor onze dochter. Zij kan er nu al aan wennen en ik weet zeker dat er een moment komt dat ook zij op de stoel verliefd wordt.

Er zijn genoeg designklassiekers waar je je hart aan kan verliezen. Mijn advies: spaar goed en ga ervoor. En koop te allen tijde het origineel. Met een nagemaakt model wordt je designklassieker wel betaalbaar, maar of het de volgende generatie haalt is nog maar de vraag. Let goed op de kwaliteit.

Veilige keuze

En als je dan uiteindelijk toch tot aankoop overgaat, denk dan goed na welke uitvoering je kiest. Mijn advies is om voor de ‘veilige’ keuze te gaan. Je weet dan zeker dat je hem over een paar jaar nog steeds mooi vindt.

En dan nu de Oluce lamp. Deze riep altijd weerstand bij mij op. Maar ondertussen kijk ik toch steeds twee keer als ik hem zie. En dan vooral bij de gouden uitvoering. Misschien begin ik hier ook wel mijn hart aan te verliezen. Ik moet nu maar beginnen met sparen. En mijn vriend overtuigen natuurlijk…

www.clairz.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *