Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Pam Schönhage van dameszaak Ceessie’s is blij dat ze weer open is

In 2012 opent Pam Schönhage haar tweedehands dameszaak: Ceessie’s. De winkel in Badhoevedorp is sindsdien haar lust en haar leven.

De beslissing om tijdens de coronacrisis de zaak te sluiten, viel haar dan ook niet gemakkelijk en was, zoals voor zoveel ondernemers, een onwerkelijke tijd. Maar de lieve, ontroerende reacties van haar klanten maakten een hoop goed en hebben haar diep ontroerd. Vanaf het moment dat Pam haar tweedehandswinkel opent, heeft ze niet te klagen over klandizie. Ze is een begrip in Badhoevedorp. Haar, veelal, vaste klanten lopen Ceessie’s niet voorbij zonder even een blik te werpen op de steeds wisselende collectie. Het is ook heerlijk shoppen bij Pam. 

Ceessie’s ziet er verzorgd, licht en keurig uit. Kleding, maar ook schoenen en tassen, staan en hangen op kleur en soort en alle kledingstukken zijn fris gewassen en gestreken. Maar ook als je niets nodig hebt, voel je je hier welkom. Pam is namelijk altijd in voor een praatje. Leuke bijkomstigheid van een dorp: hier geldt ‘ons kent ons’. Pam kent dan ook vrijwel iedere klant bij naam.

Onwerkelijk

Terwijl ik plaatsneem aan haar lange tafel vertelt Pam over de afgelopen maanden. “De dag dat ik de zaak ging sluiten voelde als heel onwerkelijk. Dat er iets verschrikkelijks aan de hand was, drong al snel tot me door. Mijn zus woont in Milaan en we bellen geregeld. Zij hield me natuurlijk uitgebreid op de hoogte over de stand van zaken in Italië. Ik wist dus hoe ernstig de situatie was en besloot dan ook 14 maart mijn winkel dicht te doen. In de eerste instantie voor een periode van 3 weken, zo dacht ik nog.”

Niet 3 weken, maar 2 maanden heeft Pam haar tweedehands dameszaak gesloten gehouden. In die tussentijd kreeg haar man corona en ook één van haar vriendinnen en diens echtgenoot liepen het virus op. “Het was een nare tijd. Van de één op andere dag zat ik thuis. Zoals veel Nederlanders bestond mijn leven enkel uit mijn gezin. Het wekelijkse uitje en hoogtepunt was mijn bezoek aan de supermarkt. En uiteraard, ook zoals half Nederland, heb ik heel wat afgeklust. Ook hebben mijn dochter en ik de tijd benut om mijn website in de lucht te brengen: ceessies.nl. Maar oh, wat miste ik mijn winkel, mijn werk, mijn klanten en de fijne gesprekken.”

Voor en na corona

Woensdag 6 mei opent Pam opnieuw haar deuren. Ondanks dat Ceessie’s weer toegankelijk is voor het winkelend publiek, zijn er wel wat zaken veranderd. “In plaats van 5 dagen per week, zijn we nu 12 uur per week open voor verkoop: op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Kleding inbrengen en ophalen gaat alleen nog volgens afspraak op de overige dagen en tijden.”

Van 40 uur naar 12 uur open. Dat is nogal een verschil. “In die 12 uur heb ik het hartstikke druk en deze manier van werken is vele malen intensiever. Dit is nodig zodat ik goed overzicht over de zaak kan bewaren en met één ding tegelijk bezig kan zijn. Ondanks deze maatregelen zijn mijn klanten heel begripvol. Ik ben dan ook ongelooflijk trots op ze, ze denken zo met me mee! Dit ontroert me enorm.” 

Veilig winkelen

“Voordat mijn deur voor de klanten openging, hebben we de zaak eerst ‘coronaproof’ gemaakt. Zo staat er bij de ingang een grote fles desinfecterende gel en een bord met de boodschap dat er niet meer dan 4 klanten tegelijk binnen mogen zijn. Zo kan iedereen met gemak afstand van elkaar bewaren. Die anderhalve meter regel hebben we ook toegepast op de toonbank. Die is verbreed.”

Vanaf het moment dat Pam haar winkel weer openstelde voor publiek, werd ze overspoeld door positieve reacties en lieve woorden. Iedereen was blij dat Ceessie’s weer openging. Ze kreeg van haar klanten bloemen, mensen stuurden appjes en er werd zoveel kleding, schoenen, tassen en accessoires ingebracht, dat Pam geen hangertje of plekje op de planken meer over had. “Er waren zelfs klanten die mij de opbrengst van de verkochte kleding cadeau wilde doen. Superlief natuurlijk, maar dat geld heb ik niet aangenomen en is, in samenspraak met de klanten, naar het goede doel gegaan.”

Elkaar helpen

In deze tijd zijn veel mensen onzeker over de toekomst. Banen staan op de tocht, inkomsten zijn bevroren. “Ondernemers hebben het niet makkelijk, dat zie ik hier ook in Badhoevedorp. We zijn allemaal gedupeerd. Laten we dus in ieder geval de plaatselijke winkeliers steunen en de economie op poten houden. Zo probeer ik minder online te bestellen, maar koop ik dat boek bij de plaatselijke boekhandel. Alle beetjes helpen.”

Pam is blij dat haar zaak weer open is, ondanks de aangepaste tijden. “Nu er langzamerhand meer en meer mogelijk wordt, merk ik dat de klanten het fijn vinden weer te kunnen winkelen en een praatje te kunnen maken. Struinen door mijn rekken en een nieuwe outfit bij elkaar shoppen, dat is hartstikke fijn. En mijn tafel staat, net als voor de crisis, ook nu klaar voor een goed gesprek. Daar is, zeker in deze tijd, ook echt behoefte aan merk ik. Het is natuurlijk ook niet niks wat we met z’n allen hebben meegemaakt en nog steeds doormaken. We zijn er nog niet, maar ik ben wel heel blij dat ik op gepaste wijze weer open ben.”

 

Ceessie’s
Pa Verkuyllaan 19
Badhoevedorp
M 06 23 100 714

Voorlopige openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 4.00 uur.

W www.ceessies.nl

 

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *