Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Cantina del Corazón zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel in Nes

Van Uithoorn naar Amstelveen kun je over de Zijdelweg rijden. Maar je kunt jezelf ook trakteren op een prachtige rit langs het water van de Amstel. Bij Nes aan de Amstel lonkt dan het heerlijke terras van Cantina del Corazón. Zie die verleiding maar eens te weerstaan…

Voor talloze fietsers, wandelaars en varend volk is het grote terras van Cantina del Corazón een vaste pleisterplaats op hun tochten door het mooie buitengebied van Amstelveen. Sabrina Masselman, die de Cantina sinds 2009 samen met Casper Ramaker bestiert, heeft een terras gecreëerd waar het uitermate goed toeven is.
Sabrina: “Op het grote terras kunnen zo’n 80 gasten à la carte eten. Gewoon lekker borrelen of een broodje eten kan natuurlijk ook! Het terras ligt letterlijk óp het water van de Amstel en is goed beschut tegen de wind. Met de grote parasols kunnen we het waterdicht overkappen, tot windkracht vijf. Je kunt met de boot aanleggen en zo het terras op stappen. Er zijn ook mensen die vanaf de boot hun bestelling doorbellen en een half uurtje later de schalen oppikken.” Direct aan het restaurant ligt een kleiner beschut en overdekt terras, dat wordt verwarmd met terrasverwarmers.

Serranoham

De naam Cantina del Corazón doet een louter Spaans-Mexicaanse kaart vermoeden. Dat klopt maar gedeeltelijk. Want hoewel de keuken zwaar op de Spaanse en Mexicaanse keuken leunt, zijn de koks Frans geschoold en internationaal georiënteerd. Niet alleen maar tapas dus, zoals wel eens wordt gedacht. Sabrina lacht: “Laatst kwam hier een familie binnen, met een wat oudere meneer. Hij zag de naam op de gevel en riep meteen ‘ik wil gewóón eten!’. Groot was de opluchting toen bleek dat wij ook een heel goede biefstuk van het dikbilrund serveren, met ui en champignons. Dat heet dan bij ons Sirloin Juan. Een cordon bleu maken wij met serranoham en kaas en noemen wij Solomillo de Cerde. Zalmfilet, carpaccio, heerlijke gemarineerde spare ribs, het is er allemaal.”

Maar de Cantina zou de Cantina niet zijn als je er niet voortreffelijk Spaans en Mexicaans kon eten. De kaart biedt een rijke variëteit aan tortilla’s en tapas. Populair is de Tapas All You Can Eat met frites en salade voor maar € 22,50 per persoon, te bestellen vanaf vier personen. Het biedt een prachtig opgemaakte schaal met minimaal 12 verschillende tapas: warm, koud, vlees, vis, met kaas en vegetarisch. Sabrina: “Dat is echt een feestje. Je valt van de ene smaaksensatie in de andere. Dat komt omdat wij werken met A-kwaliteit vlees en álles zelf vers maken, tot en met de tortillachips aan toe!”

Tekpleister

Het terras is de grote trekpleister van Cantina del Corazon, maar binnen wacht je ook een aangename verrassing. Het interieur is sfeervol en heel bijzonder. “Moeilijk te omschrijven”, zegt Sabrina, “het is warm, heel kleurrijk en roept een vakantiegevoel op. Het is echt ons sfeertje, romantisch maar stoer, met Spaanse, Mexicaanse en ook oriëntaalse accenten.”

Het restaurantgedeelte, dat vroeger dienst deed als koetshuis, biedt plaats aan zo’n 40 personen en heeft een intieme ambiance. Verder is er een gezellige, informele bar en een loungevertrek, dat zich goed leent voor borrels en besloten feestjes. Sabrina: “We kunnen hier groepen tot 150 personen ontvangen. Zelfs dan is parkeren geen probleem, omdat we afspraken kunnen maken met partijen in de buurt. Binnenkort komt er een groep van 150 tandemfietsers, die maken eerst een tocht door de polder en komen dan bij ons ‘recupereren’, met grote schalen fingerfood, tapas, gamba’s, vleeshapjes, noem maar op. Met groepen of met z’n tweetjes, bij de Cantina is het altijd gezellig!”

Cantina del Corazón
Amsteldijk Zuid 162
Nes aan de Amstel / Amstelveen
T 0297 582 205
W cantinadelcorazon.nlSM-Cantina6
Geopend: 7 dagen per week, van april t/m september van 12.00 tot 00.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *