Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Brooklyn Nights: een avondje genieten in The Big Apple

Vanaf september gaat in Studio’s Aalsmeer de dinnershow Brooklyn Nights weer van start. En lezers van UIT Magazine krijgen 10% korting op alle arrangementen! Ga naar www.brooklyn-nights.nl/uitmagazine en vul de actiecode BNACTIE2015 in.

Frank Wentink, evenementenorganisator en grondlegger van het dinnershowconcept in ons land, was na 22 jaar dinnershows eigenlijk gestopt. Toch bleek Wentink nog niet helemaal klaar te zijn met het vak. “Ik woon in een huis met een prachtig uitzicht over het water. Op een dag zei ik tegen mijn vriendin: “moet je kijken hoe het water tekeer gaat, het stormt.” Ze keek me aan en vroeg of het niet eens tijd werd dat ik weer een show ging maken. Ze bedoelde dat ik lang genoeg achter de geraniums gezeten had.”

“Toen ben ik achter de schermen weer begonnen. Niet lang daarna kwam Studio’s Aalsmeer met de vraag of ik een grote show wilde maken. Daar heb ik zeker niet over getwijfeld.” Voor Studio’s Aalsmeer kwam de show van Wentink op een goed moment. Ze zochten een pronkstuk om hun goed bereikbare locatie mee op de kaart te zetten.

Bij het bedenken van de nieuwe show stond voor Wentink vast dat het een hoog feelgood gehalte moest hebben. “Er is de afgelopen jaren zoveel ellende, met de crisis en vreselijke beelden op het journaal, dat je mensen echt geen zwaar thema hoeft voor te schotelen tijdens hun avondje uit. Bovendien merk ik dat mensen een stuk minder uitgaan dan voor de crisis. Waar er vroeger iedere twee maanden een avondje uit op het programma stond, is dat nu twee keer per jaar. Dan is het extra belangrijk dat zo’n avondje perfect is. Dus wilde ik een ongedwongen avond maken, maar wel op een hoog professioneel niveau.”

Brooklyn Bridge als decor
Het idee om deze ongedwongen avond plaats te laten vinden in New York, kreeg Wentink toen hij in de Studio’s Aalsmeer in de voormalige discotheek The Big Apple ging zitten. “Daar zag ik de contouren van de Brooklyn Bridge en het vrijheidsbeeld. Toen had ik het ineens. New York moest het uitgangspunt worden van de show. Waar anders vind je een Brooklyn Bridge van 40 meter? Daar moet je gebruik van maken!”, zegt Wentink enthousiast.

Met New York als decor voor een kwalitatief hoogstaand restaurant koos hij gangster en weldoener Al Capone als rode draad door zijn verhaal, die vanuit Napels per schip in de smeltkroes van New York belandt. “Dat New York een melting pot is, geeft mij de kans om alle kanten op te gaan. Van Cuba tot China, alles komt samen op die bijzondere plek.”

Naast de onbeperkte mogelijkheden op het gebied van culturen, liep Wentink ook tegen beperkingen aan. Maar die wist hij slim in zijn voordeel te draaien. Gedwongen door de ruimte van het restaurant, speelt het entertainment zich niet af op het podium, maar grotendeels tussen de tafels. “Dan staat er dus iemand aan jouw tafel te zingen. En er dansen 20 dansers en danseressen door de hele zaal. Dat is echt iets bijzonders. Tijdens het 2,5 uur durende diner hoeft niemand zich ook maar een seconde te vervelen”, zegt Wentink enthousiast.

Zakelijke markt

Bang zijn dat je niet aan eten of een gesprek toekomt, hoeft niet: “Tijdens het hoofdgerecht is er even niets. Mensen moeten ook rustig kunnen eten en praten.” Omdat de avond is opgebouwd uit verschillende modules, is deze avond ook bijzonder geschikt voor de zakelijke markt. Voor bedrijfsuitjes en eindejaarsfeesten zijn er mogelijkheden de avond aan te passen.

Na de dinnershow, die slechts het begin van de avond vormt, wacht de gasten een nieuw spektakel in de theaterzaal. Het eerste dat opvalt zijn de enorme ledschermen met prachtige beelden. “Op die geweldige schermen lijkt het alsof je boven de wolkenkrabbers van New York vliegt, dat boeit echt direct. Maar als de verhaallijn van de show verder gaat, laat ik er ook beelden van Cuba op zien”, legt Wentink uit.

Los van de schermen zijn gasten ook geboeid door wat er op het podium gebeurt. Artiesten als Stanley Burleson, Sophia Wezer, Annelieke Bouwers, Ivanildo Kemboel, René Kouwenhoven en Nick Nielsen worden muzikaal begeleid door het achtpersoons Brooklyn Nights orkest. De dansers staan onder leiding van Lucia Marthas. Combineer dat met de kostuums van Marc Forno en de show spettert van het podium.

Nachtclub

Als na vijf kwartier het doek van de show valt, is de avond zeker nog niet afgelopen. Voor de afterparty kunnen de gasten kiezen uit drie opties: de nachtclub, het danscafé of de pianobar, waar ook weer artiesten optreden. “Iedere ruimte heeft zijn eigen bijzondere sfeer. Daarom is deze avond ook zo geschikt voor jong en oud. Jongeren willen swingen en gaan naar het danscafé, terwijl ouderen naar de nachtclub gaan. Daar staan tafels met rode schemerlampen. Precies zoals die vroeger ook in nachtclubs stonden. Ik herinner me dat nog, van toen ik met mijn wederhelft naar een Amsterdamse nachtclub ging. Dat is voor veel mensen zo’n herkenning. En zo leuk, want dat vind je echt nergens meer.”

Enthousiast als hij is, voegde Wentink na de afterparty nog een bijzonder onderdeel aan de avond toe: de grande finale. Daarbij komen alle dansers, muzikanten en toeschouwers samen in de foyer voor een afsluitend feest. “De hele avond is een oplopende lijn, dat in de foyer tot een spetterend einde komt”, legt Wentink uit. Daar in de foyer merkt hij dat zijn eerste feelgood idee geslaagd is.

“Ik ben er altijd, iedere voorstelling. Als ik dan dat laatste kwartier in de foyer sta, komen mensen spontaan naar mij toe om mij te bedanken. Daar doe ik het voor. Met al mijn shows heb ik nog nooit zulke hoge cijfers gehaald. Ik kan wel zeggen dat ik er gepast trots op ben. Op de show en op dat positieve gevoel waar mensen mee naar huis gaan.”

www.brooklyn-nights.nl

Studio’s Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

T 0297 753 600
W www.studiosaalsmeer.nl

Brooklyn Nights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *