Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Elke vrouw kan voor inspiratie bij modezaak Bronwasser terecht

Damesmodezaak Bronwasser Woman op het Gelderlandplein is een begrip in de wijde omgeving. Een zaak in het hogere segment voor de modebewuste, eigentijdse vrouw. Bronwasser Woman kenmerkt zich door een exclusieve, draagbare collectie met 30 internationale merken, waaronder Natan, Dorothee Schumacher en Joseph Ribkoff.

Als je op het Gelderlandplein vanuit de parkeergarage het winkelcentrum inkomt, valt je oog direct op de fraaie etalage van damesmodezaak Bronwasser Woman. “De etalage wisselt bij ons elke drie weken”, vertelt Frederik Bronwasser. “Toen in 1968 het Gelderlandplein werd gebouwd, vroeg de architect aan mijn vader ‘waar wilt u gaan zitten met de zaak, meneer Bronwasser?’. ‘Direct bij de roltrap’ was zijn antwoord en daar zitten we 50 jaar later nog steeds.”

Frederik Bronwasser (35) is samen met zijn zus Nadine (42) de derde generatie Bronwasser die de winkel leidt. “Het fourniturenwinkeltje dat mijn oma na de oorlog opende op de Stadionweg, is uitgegroeid tot een moderne winkel in het hogere segment voor modebewuste vrouwen van iedere leeftijd. In de jaren negentig is de zaak in grootte verdubbeld naar 335 vierkante meter.”

Kroonluchters

“We zijn altijd bezig met vernieuwing. Op de kroonluchters na dan! Die hangen er vanaf het begin. Ze hebben voor ons een grote nostalgische waarde, maar soms zetten ze mensen op het verkeerde been. Klanten die voor het eerst komen verwachten soms een klassieke, wat conservatieve zaak. Maar niets is minder waar! We horen regelmatig dat klanten verrast zijn over hoe leuk en bijzonder onze collectie is. Drempelvrees is hier niet nodig, iedereen is welkom. Wij willen elke vrouw inspireren en adviseren. Koffie en wat lekkers staan altijd klaar.”

Frederik doet samen met zijn zus Nadine de inkoop en samen streven ze naar een bijzondere, maar draagbare collectie met oog voor prijs en kwaliteit. Merken als Paule Ka, Natan en Boutique Moschino zijn de meest exclusieve labels. Jong en urban zijn merken als By Marlene Birger en SET. Leren jasjes, broeken en kokerrokken zijn er van Arma. Dit najaar is Max Mara voor het eerst bij Bronwassser vertegenwoordigd met een flinke collectie.

Joseph Ribkoff

Frederik: “Ons belangrijkste merk, het Canadese Joseph Ribkoff, is zeer geliefd bij onze klanten. Wij hebben één van de grootste collecties van Joseph Ribkoff in Nederland. De kleding is vrouwelijk en gemakkelijk te dragen. Ribkoff werkt met mooie stoffen en alles is stretch. De pasvorm is fantastisch, het is elegant en kleedt altijd mooi af, ook bij de grotere maten. Er zijn veel vrouwelijke jurkjes, maar ook elegante pantalons met mooie, bijpassende tops. Joseph Ribkoff is zowel casual als feestelijk te dragen.”

Volgens Frederik is de kracht van Bronwasser Woman de bijzondere collectie, de hoge service – vermaken van kleding is gratis – en het persoonlijke advies: “Dames komen vaak binnen met al iets in hun hoofd. Wéér een zwart jurkje bijvoorbeeld, want ‘dat is het enige dat mij staat’. Wij laten zien dat er meer mogelijk is en laten iemand out of the box denken. Als een klant zichzelf dan in de spiegel ziet, dan zie je haar gezicht opfleuren: ‘O, dit kan dus ook, wat leuk’! Om een outfit compleet te maken hebben we tassen, sieraden, panty’s en schoenen van Unisa en Natan. Het lukt ons bijna altijd om de klant te verrassen en blij de deur uit te laten gaan.”

Natan

“Het Belgische merk Natan is een andere favoriet van ons, koningin Máxima draagt het veel. Het is elegant, modern en feestelijk. Precies zoals Máxima zelf is! Natan kun je dragen bij speciale gelegenheden, maar je kunt het ook heel goed zakelijk dragen.”

“We zijn een echt familiebedrijf. Mijn vrouw en mijn moeder werken hier ook. Er is een hechte band tussen ons en de vele vaste klanten, gebaseerd op vertrouwen en loyaliteit. Straks vieren wij samen met het Gelderlandplein het 50-jarig bestaan. We knopen er nog minstens 50 jaar aan vast!”   

 

Bronwasser Woman
Gelderlandplein 57
Amsterdam
T 020 6441460
W www.bronwasserwoman.nl

 

 

Fotografie: Giovanni de Timmerman

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *