Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Brasserie Goldfinch zet Waldorf Astoria culinair op de kaart

Een eenvoudige, maar héél smakelijke kaart

Met uitzicht op de prachtige tuin zit je lekker privé en rustig in Brasserie Goldfinch, één van de restaurants in het Waldorf Astoria aan de Herengracht. 

In het voorjaar van 2014 opende het chique hotel de deuren, waar chef Sidney Schutte de keukenbrigade aanvoert. Schutte deed tien jaar ervaring op bij De Librije in Zwolle (3 Michelinsterren). Vervolgens werkte hij in tweesterrenrestaurant Amber in Hong Kong. Ruim twee jaar geleden keerde hij terug naar het Waldorf Astoria om dat culinair op de kaart te zetten. Met direct twee Michelinsterrren voor Librije’s Zusje, vlak naast Brasserie Goldfinch, is dat dus wel gelukt.

“We hebben een eenvoudige, maar heel smakelijke kaart in onze Goldfinchbrasserie,” vertelt Schutte. “Tonijntartaar is een gerecht waar gasten echt voor terugkomen. Dat geldt ook voor de Japanse, gelakte ribbetjes en de rundertartaar. Toegankelijk en superlekker.” Schutte combineert lokale producten met Aziatische invloeden.

Voor de foto is voor het à la carte voorgerecht met octopus gekozen. “Het staat al vanaf de opening op de kaart. Iedereen is er razend enthousiast over. Het is één van mijn favorieten.” Tot de ingrediënten behoren knoflookroom, limoen, mais, oude Goudse kaas, gedroogde tomaatjes en gefrituurde sepia. Maar dat is niet het enige. Het gaat vooral om hoe je de octopus bereidt. “Die kook je eerst met veel knoflook, kurk en laurier. Vervolgens maak je het af op de barbecue. Het is een zonnetje op je bord.”

 

 

Brasserie Goldfinch

Waldorf Astoria Amsterdam

Herengracht 542-556

Amsterdam

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *