Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De schoonheid van bomen en bloemen

In ‘Bomen in Beeld,’ de tentoonstelling die momenteel is te zien in het Flower Art Museum in Aalsmeer, brengen kunstenaars op verschillende manieren de schoonheid en kracht van bomen tot uitdrukking.

In deze tentoonstelling zetten kunstenaars de boom op een voetstuk. Van driedimensionale bomen van draad tot indrukwekkende installaties van vilt en leem, en van sfeervolle fotografie tot een echte boom om in weg te dromen.

De tweede tentoonstelling, getiteld ‘Bloem, de natuurlijke verleider’, stelt een kunstvorm centraal met een lange traditie: mozaïek. Hierbij wordt een afbeelding opgebouwd uit grote aantallen gekleurde steentjes of glas. Het Flower Art Museum toont werk van het Mozaïekgilde, een vereniging van professionele kunstenaars uit heel Nederland.

Naast deze groepstentoonstelling presenteert het museum ook werk van twee bloemkunstenaars. De fotocollages van Alexander Willemse knallen van de muur en hebben een hoog feel good-gehalte. Van Joris Kuipers zijn opbollende wolken, mineralen en bloeiende bloemen te zien.

De exposities zijn tot en met 5 april elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken. Zie ook: www.flowerartmuseum.nl.

 

 

 

Fotobijschriften:

Boombed van Edward Ottten

Dutch Kiss van Jeanine Gerlofsma

Luca’s army of love van Aleksander Willemse

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *