Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kookworkshop bij Boerin en De Kok

Een Italiaanse kookworkshop met vrienden of collega’s. Werken aan basistechnieken als goed snijden. Of een Aziatische kookcursus, zelf worst maken of een zelfgemaakt biohamburgertje sissend garen op de Big Green Egg. Maar ook vergaderen in een boerderij met lunch of borrel, je verjaardag vieren met een pranzo della domenica, de befaamde Italiaanse zondagslunch?

Het kan allemaal bij Boerin en De Kok, in een boerderij aan een landweggetje tussen Amstelveen en Uithoorn. De Kok Martijn Postma en zijn lieftallige Boerin Eva Schneijderberg koken met veel plezier voor en mét hun gasten.

Biologisch

Daarbij gebruiken ze zo veel mogelijk biologische producten en af en toe groenten en kruiden uit eigen moestuin. De gebruikte zuivelproducten en vlees zijn altijd biologisch, want gezondheid en dierenwelzijn staan voorop bij Boerin en De Kok. De koeien van de boerderij kijken dan ook tevreden toe.

Vandaag maakt Martijn een knisperend frisse lentesalade met kiemgroenten. Op het bord zie je wortel, jonge bladsla, waterkers, radijs, bietenblad, jonge boerenkool, alfalfa, broccolicress, gele biet, kiemen van rode kool, linzen, kikkererwten en adukibonen. Daarnaast komen de spinazie en winterpostelein uit de moestuin. Bovenop liggen wat linzen en de dressing is gemaakt van appelstroop, sojasaus, koolzaadolie , een beetje sesamolie en wat citroensap. Kleurrijk, gezond, vezelrijk, raw en vooral… ontzettend lekker! Voor het volledige recept ga je naar de website van Boerin en De Kok.

(Op de foto: Martijn Postma en Eva Schneijderberg)

Boerin en De Kok
Bovenkerkerweg 114
1188 XJ Amstelveen
M 06-17 98 07 01
parkeren is gratis op het boerenerf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *