Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Boerenmarkt Amstelveen is twee keer zo groot geworden

Naast de vrijdagmarkt, kent Amstelveen op dinsdag ook een Boerenmarkt. Het aantal kramen is inmiddels verdubbeld.

De dinsdagmarkt in het centrum van Amstelveen bestaat al 15 jaar. De nadruk ligt op duurzame, biologische en lokale producten. Naast een bio-kaashandel, een bio-groenkraam, een vishandel en diverse bio-eetkramen, zijn daar inmiddels ook kramen bijgekomen met bio-lichaamsverzorgingsmiddelen, biologische worst, olijven, Portugese nata’s en handgemaakt Iraans tafellinnen.

Binnenkort komen daar nog vers gegrilde kippen, bio-brood en deegwaren, bio-azijn en olijfolie bij. Aangezien de markt inmiddels een mooie diversiteit heeft bereikt, hoopt wethouder Floor Gordon (economische zaken)  dat steeds meer mensen de boerenmarkt weten te vinden.

De vrijdagmarkt is tijdens de Corona-uitbraak één keer gesloten geweest. Vervolgens mochten alleen de kramen met levensmiddelen open. Vlak voor Moederdag kwamen de bloemen en planten er weer bij en enkele weken later werd ook de ‘non-food’ weer toegestaan.

Om er een veilige markt van te maken, is er met de kramen geschoven. Gastvrouwen en gastheren controleren of het publiek zich aan de regels houdt:  1,5 meter afstand, vermijd handcontact en blijf niet praten in de wandelpaden.

Bij de foto:
Wethouder Floor Gordon en marktmeester Rob Schaut bij een van de nieuwe kramen op de Boerenmarkt

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *