Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

BMW X1, een echte SUV

Welk automerk restylt niet regelmatig z’n modellen? De voorganger is er wel altijd in te herkennen. BMW heeft dat met de X1 uitgebreider aangepakt: er is namelijk flink wat veranderd. Het goede nieuws is dat de auto er enorm op vooruit is gegaan.

Dat de voorwielaandrijving in de BMW 2 Serie Active Tourer – zie de autotest in de juni-uitgave van UIT Magazine – niet incidenteel is, dat konden we natuurlijk wel vermoeden. De Beierse autofabrikant heeft weliswaar jarenlang bij achterwielaandrijving gezworen, maar dat is nu verleden tijd. De vernieuwde BMW X1 met z’n voorwielaandrijving is het bewijs.

Is dat erg? Welnee! De motor dwars voorin levert binnen enorm veel ruimte op, en dat is alleen maar winst. Ook achterin heb je genoeg beenruimte, en dat was in de vorige X1 wel anders. Wat ook meteen opvalt: de auto is hoger, 5 centimeter om precies te zijn. Dat maakt het interieur niet alleen een stuk ruimer, de X1 oogt er ook heel anders door. Als een echte SUV, waar z’n voorganger meer weg had van een crossover. Minder hoekig ook.

Lees verder in de nieuwe uitgave

Van Poelgeest

Burgemeester A. Colijnweg 6-8
1182 AL Amstelveen
T: (020) 503 23 00
W: www.van-poelgeest.nl
E: info@van-poelgeest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *