Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

BMW 330E rijdt als een echte BMW uit de 3 serie

Met de veranderende regelgeving op 1 januari 2017 moet je er snel bij zijn als je een hybride auto aanschaffen. Van 14 naar 21% bijtelling tikt namelijk aan en dan kan de keuze voor bijvoorbeeld een BMW 330 E ineens heel snel gemaakt zijn.

We geven het grif toe hoor, we hebben al eens eerder in een hybride BMW gereden, in de 2 Serie, de 225xe Active Tourer. Dat beviel zo goed dat we ons helemaal niet te goed voelen om de 3 Serie ook eens uit te proberen. En als er nou bij uitstek een BMW is die voor de zakelijke markt aantrekkelijk is, dan is het de 330 E wel.

Het is een van de in totaal vier plug-in hybride types die BMW op de markt brengt. Verder kennen namelijk de 7 Serie en de X5 een hybride uitvoering. De BMW Plug-in Hybride modellen combineren het puur elektrisch rijden met een efficiënte TwinPower Turbo motor. Dat betekent zuinig rijden als het kan en dynamisch als je dat wilt in de visie van BMW. Het is dé uitkomst voor wie puur elektrisch rijden nog een stap te ver is.

En als je deze techniek ergens in wilt uitproberen, is het wel in de 3 serie, de meest kenmerkende BMW. De 184 pk van de 2,0-liter viercilinder uit de 320i heeft elektrische ondersteuning gekregen van een 88 pk sterke elektromotor. Goed voor in totaal 252 pk. En die elektromotor zit vóór de (standaard) achttraps automaat, waardoor de versnellingsbak dus ook meewerkt als er vol-elektrisch wordt gereden.

Je kunt kiezen uit drie elektrische aandrijfmodi: AUTO eDrive (standaardmodus bij het starten), MAX eDrive of SAVE BATTERY. In de eerste optie bepaalt de auto de meest efficiënte combinatie van elektro- en verbrandingsmotor – afhankelijk van rijsnelheid en de laadstatus van de accu. Tot 80/u km rijd je puur elektrisch, daarboven of als je meer vermogen wil, schakelt de benzinemotor automatisch bij.

Met MAX eDrive rijd je tot maximaal 125 km/u geheel elektrisch en daarboven doet de verbrandingsmotor automatisch mee. En in de SAVE BATTERY modus spaar je de accu op een bepaald laadstatus door op benzine te rijden. En dat is allemaal af te lezen op het duidelijke display op het dashboard. Het is even wat anders dan gewoon plankgas en tegelijkertijd went het al snel en weet je hoe je accu ervoor staat. Want dat laatste is natuurlijk wel nodig: met een opgeladen accu kun je zonder een druppel benzine 40 kilometer afleggen. Dus wil je vooral elektrisch rijden, dan moet je de laadpalen in de gaten houden.

En dat laatste kan heel makkelijk via BMW ConnectedDrive. Met ChargeNow heeft BMW een mobiliteitsdienst ontwikkeld die het mogelijk maakt om elektrische en hybride auto’s van BMW ook onderweg overal op te laden. Alle laadpunten zijn ook te vinden via je navigatiesysteem en via de BMW Remote App of op de ChargeNow-website. Met de ChargeNow-kaart en de intercharge-app kun je zonder contant geld gebruik maken van de laadpunten, en dat is wel zo makkelijk.

Ideaal van een plug-in hybride uitvoering is natuurlijk dat je je niet druk hoeft te maken over de laadstatus van je accu, zo lang er maar benzine in je tank zit. Maar goed, een plug-in hybride schaf je niet voor niets aan en in dat geval kan het thuislaadstation de Wallbox (tijdelijk € 690,-) uitkomst bieden. In twee tot vier uur heb je een volle accu.

Dat is allemaal mooi en aardig, maar je wil toch ook wel weten hoe die BMW 330 E rijdt. Van 0 naar 100 in 6,1 seconden en een top van 225 km/u. Zoiets als de 330i dus. Je moet een diehard BMW-rijder zijn om het verschil te merken met de benzine uitvoering, want deze 330 E rijdt gewoon als een echte BMW uit de 3 serie. Misschien iets zwaarder met al die accu’s, maar daar hoor je ons niet over zeuren.

Met het oog op wat de veranderingen per 1 januari 2017 heeft Van Poelgeest een actie met de Plug-in Hybride voorraadmodellen, waarbij je de komende 5 jaar maar 15% bijtelling hebt (in plaats van 22%).

 

De BMW 330 E is er vanaf 44.764 euro.

 

Van Poelgeest

Burgemeester A. Colijnweg 6-8

1182 AL Amstelveen

(020) 503 23 00

www.van-poelgeest.nl

info@van-poelgeest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *