Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

BMS-Travelers biedt niet de laagste prijs, maar wèl de mooiste reis

Reizigers die op zoek zijn naar een Afrikaanse droomreis, perfect afgestemd op hun wensen en voorkeuren, kunnen bij BMS-Travellers terecht.

BMS-Travellers krijgt het niet alleen voor elkaar om de mooiste plekjes te bereiken – zoals de kleurrijke kratermeren in het hooggebergte van Kenia en de mooiste resorts van Botswana – maar nog belangrijker: om niets aan het toeval over te laten.

Marcello Pacenti – altijd hartelijk en vrolijk – draagt zelfs in de polder nog altijd graag zijn kaki safari-tenue. De eigenaar van BMS-Travellers wordt ook wel ‘de wandelende Wikipedia van Afrika’ genoemd. Hij woonde en werkte op verschillende plekken in de zuidelijke en oostelijke kant van het continent. Landen als Tanzania, Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika kent hij als geen ander. 

Nog altijd weet hij precies aan welke kant van het vliegtuig je moet zitten om de mooiste zonsondergang te zien. Hij heeft bovendien alles al meegemaakt. Een neushoorn die op hem af kwam stormen, het ontmoeten van de Masai-stam, een paar weken leven tussen de gorilla’s… Zijn ervaringen vormen het kapitaal van het high end reisbureau.

Vertraging? Hup, vliegveld af

Lang op vliegvelden moeten bivakkeren: het lijkt wel een soort ‘noodzakelijk kwaad’ dat bij reizen hoort. Net als rijen voor de stempels en paspoortcontrole. Marcello: “Bij BMS regelen we regelmatig de ‘fast track’ voor onze reizigers. Dat gaat echt razendsnel. Hup, langs de douane, en je koffers worden gewoon bij je hotel gebracht. Als er dan toch een binnenlandse Afrikaanse vliegtuigmaatschappij ineens vijf uur is vertraagd – en dat gebeurt helaas nog weleens – spelen we er meteen op in. Dan zorgen we dat de reizigers van het vliegveld worden opgepikt voor een tour door de stad, een etentje op een bijzondere locatie vlakbij, of een ‘dagkamer’ in een goed hotel om even te relaxen. Allemaal veel beter dan dat je vijf uur op een betonblok moet wachten met peperdure koffie en voorverpakte broodjes.” 

Marcello: “Weet je, eigenlijk kan iedereen wel een mooie reis organiseren. Net als bijna iedereen kan varen. Maar kun je ook varen als het stormt? Dat is iets heel anders. Daar ligt de kracht van BMS. Veel reisbureaus organiseren jouw trip, sturen je op reis, en ‘case closed’. Ons werk is pas gedaan als we jou gesproken hebben na je vakantie en alles goed is gegaan. Alle details worden van tevoren besproken en afgestemd. Alles wordt tot in de puntjes geregeld. We houden altijd korte lijnen, zowel met de gasten als de lokale bevolking. Achteraf wil ik nooit denken: ‘Hadden we dat nou maar iets beter geregeld’.” 

Nederlandse handelaren

“Nederlanders zijn een volk van handelaren”, aldus Marcello. “Constant op zoek naar de beste deals. Ik zeg ook altijd eerlijk: ‘Als je bij ons boekt, gaat dat best wat geld kosten. Je krijgt niet de laagste prijs, maar wel de mooiste reis. Waarbij alles bovendien gestroomlijnd verloopt en waar je geen onvoorziene extra kosten krijgt. Dan maakt het getal weinig meer uit.’ Onze offertes zijn hartstikke transparant en eerlijk, soms wel 22 pagina’s lang. Alles staat erin.”

“Ik kan de reisschema’s van mijn concurrenten dromen, waarbij allemaal bijkomende kosten niet zijn meegerekend en je op onhandige tijdstippen naar je lodge wordt gebracht. Dan wordt de lunch bijvoorbeeld gewoon overgeslagen en blijft er nog maar tijd over voor twee activiteiten in plaats van vier. ‘Tactical pricing’, noemen we dat. Wij verkopen jou liever een verhaal waar we 80 procent van de reis vermelden en waarbij we de rest van de highlights nog even bewaren als verrassing…”

Diner tussen de giraffen

Wat voor verrassingen kun je met BMS dan verwachten? Marcello: “Denk aan een spannende ‘game drive’ voor de ouders op plaatsen die onbekend voor het toerisme zijn, waarbij ineens een gedekt tafeltje klaarstaat midden in de bush. Champagne erbij, luxe dineren tussen de giraffen… Romantisch toch? En tegelijkertijd natuurlijk leuk entertainment voor de jongsten. Die zijn vaak een tikkeltje verwend, maar worden heel blij van een simpel voetbalwedstrijdje met de kinderen van de lokale bevolking. Of een geheime gang naar een ‘hide’, ofwel een waterplek met honderden olifanten…”

“Laat ze eens rondlopen tussen olifantenpoep, of mestkevers vasthouden. Dat vinden ze fantastisch! Zo proberen we bij BMS-Travellers ook altijd iets authentieks in onze reizen te verwerken. Iets buiten de comfortzone. Zoals een fietstocht door de kleurrijke townships van Johannesburg. Klinkt eng, is het niet, want wij weten wat we doen. Dan wordt een reis niet alleen luxe en comfortabel, maar ook spannend en onvergetelijk. Op die manieren proberen we onze eigen ambassadeurs te kweken. Want dan komen de nieuwe klanten vanzelf. En boeken ze de volgende reis ook weer bij ons. Ook vanwege Afrika…” 

“Weet je, er kunnen twee dingen gebeuren als je naar Afrika gaat. Eén: je vindt het continent helemaal geweldig en je hebt je rugzak met leuke herinneringen gevuld. Twee: je wordt gebeten door een virus. Namelijk het Afrika-virus, dat zorgt dat je wilt terugkomen…” 

 

BMS-Travellers
Herenweg 238B
Wilnis
T 085 041 0400
W www.bms-travellers.nl

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *