Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Nieuwe trend: je haar laten wassen en föhnen in een blow-dry salon

In New York en Parijs is het de gewoonste zaak van wereld: je haar laten wassen en föhnen in een blow-dry salon. Het concept is overgewaaid naar Amsterdam, sinds kort kun je ook hier op meerdere plekken terecht om je haar tot in de puntjes te laten stylen. Nieuwsgierig naar dit fenomeen boekte UIT Magazine een paar stoelen.

Föhnen voor meer zelfvertrouwen

Verscholen in de sfeervolle Frans Halsstraat bevindt zich De Föhnbar. Een industrieel ingerichte salon met een enorme bar in het midden. Hier wordt niet geknipt en gekleurd, alleen gewassen en gestyled, voor een vaste prijs van dertig euro.

Op de mintgroene menukaart staan de verschillende kapsels waar je uit kunt kiezen. Klinkende cocktailnamen als On the rocks (recht met body), Screwdriver (volume met losse krullen) of With a twist (beachhair). Eigenaresse Lindsay Pimontel heeft het barconcept ver doorgevoerd, inclusief cadeaubonnen in shotflesjes. Kies een kapsel – of laat je verrassen – en ervaar een zen-momentje tijdens de meest uitgebreide haarwas-sessie van je leven. Ook het föhnen is pure ontspanning: onder het genot van een kop koffie kun je een chickflick kijken op de grote tv achter de bar.

Spiegels zijn nergens te bekennen. Pas aan het einde van de behandeling wordt het resultaat getoond. Een bewuste keuze: niet alleen is het verrassingseffect dan het grootst, de psychologie erachter is dat je je evenbeeld pas ziet wanneer je op je allermooist bent. Lindsay: “Een goed kapsel draagt bij aan je zelfvertrouwen. We willen dat vrouwen gelukkig de deur uitlopen met een gevoel van: ik kan de wereld weer aan!”

 

De Föhnbar

Frans Halsstraat 27hs

Amsterdam

020-8455744

 

Geopend dinsdag van 12.00 – 18.00, woensdag van 12.00 – 19.00, donderdag en vrijdag van 12.00– 20.00, zaterdag van 10.00 – 20.00 en zondag van 12.00 – 18.00 uur.

www.defohnbar.nl

 

Wash, blow & go

“Wat is je droomkapsel?” is de eerste vraag die wordt gesteld nadat je bent neergeploft in één van de stoelen bij De Föhnkamer. Een recent geopende blow-dry salon aan het Stadionplein, dat recent een metamorfose heeft ondergaan. Het concept: wash, blow & go. Glamour Waves, Romantic Soft of Chic Messy – het blow-out lookbook biedt voor elk wat wils.

Oprichters Sherlyn Bruseker en Farida Mea kwamen op het idee doordat ze zelf vaak hun haar lieten föhnen, maar merkten dat kappers niet altijd tijd hadden. Het team bestaat uit zelfstandig ondernemers die in De Föhnbar een stoel huren, een gebruikelijk businessmodel in de kapperswereld. De stylisten hebben elk nog een specialiteit, zoals wenkbrauwen of vlechten. Voor dat laatste is Friday Braids Day in het leven geroepen. Boxer braids zijn populair, in navolging van Kim Kardashian, en de trend voor dit najaar zijn vlechten in combinatie met een blow-out.

“In New York staan vrouwen ’s morgens vroeg in de rij voor de blow-dry salons”, vertellen Sherlyn en Farida. “Ook hier vindt een verschuiving plaats: Nederlandse vrouwen besteden steeds meer zorg aan hun uiterlijk. Ons concept past in het rijtje van de nagelsalon, de zonnebankstudio, de schoonheidsspecialist en de sportschool. Voor drukbezette vrouwen is een blow-out dé oplossing om toch verzorgd voor de dag te komen. Al draag je een joggingbroek, als je haar is gedaan voel je je op en top.”

 

De Föhnkamer

Stadionplein 73

Amsterdam

020-7373037

 

Geopend maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 – 20.00, donderdag en vrijdag en zaterdag van 8.00 – 21.00 en zondag van 10.00 – 18.00 uur.

www.fohnkamer.nl

 

Voor even een celebrity

De Blowdry Brow Bar in De Pijp ademt een relaxte Ibizasfeer. De salon wordt gerund door de zussen Karima en Fatima Abdelmoula, geboren Amsterdammers en van origine Marokkaans, samen met de Braziliaanse Carol Martins. “In onze cultuur is er in elke salon een compleet glamteam aanwezig”, vertelt de laatste. “Je kunt er terecht voor knippen, kleuren en föhnen, maar ook voor een manicure of het epileren van je wenkbrauwen. Dat scheelt tijd.”

Nederland kent andere beautystandaarden. Logisch, het regent vaker en vrouwen doen veel op de fiets. Maar hier komt stilaan verandering in, merkt het team van de Blowdry Brow Bar. De helft van de klanten is expat, de andere helft bestaat uit Nederlandse vrouwen. Gunstig is de zichtlocatie aan de drukke Ceintuurbaan. Soms bellen voorbijgangers zelfs vanuit de tram voor een afspraak.

Gewild zijn de Kardashian-treatments: de Kourtney (blow-dry, manicure), de Khloé (blow-dry, manicure, wenkbrauwbehandeling) en de Kim (blow-dry, manicure, pedicure, wenkbrauwbehandeling). Tijdens het föhnen, soms met twee stylisten sterk, worden gelijktijdig de nagels gedaan.

Carol: “Na afloop vragen we: hoe voelt het om een Kardashian te zijn? We verkopen een gevoel. Een geweldig kapsel complementeert je outfit, net als sieraden en make-up. We werken allemaal hard, dus mag je jezelf af en toe best verwennen.”

 

Blowdry Brow Bar

Ceintuurbaan 23

Amsterdam

020-2219129

 

Geopend dinsdag en woensdag van 10.00 – 18.00, donderdag van 10.00 – 21.00 (alleen op afspraak), vrijdag en zaterdag van 10.00 – 18.00 uur.

www.bbenb.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *