Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kersenbloesem markeert het begin van de lente

De kersenbloesembomen in het Amsterdamse Bos staan bijna weer in bloei. Geniet er van, zegt de gemeente Amstelveen, maar er zijn wel een paar spelregels.

Wanneer de bomen precies in bloei staan, verschilt per jaar. Maar de verwachting is dat half maart de kersenbloesem weer in bloei staat, zegt de Amstelveense wethouder Groenbeheer Floor Gordon. Om het vrij toegankelijke, maar kwetsbare bloesempark niet teveel te belasten, raadt de wethouder belangstellenden aan om het park doordeweeks te bezoeken. Dan is het rustiger.

De kersenbloesembomen zijn in 2000 geschonken door de ‘Japanse Women’s Club.’ Het gaat om 400 bomen, waarvan de ene helft een Japanse vrouwennaam en de andere helft een Nederlandse vrouwennaam heeft gekregen.

De kersenbloesem (‘Sakura’) staat in Japan symbool voor een nieuw begin. Met ‘Hanarni Marsuri’ (Kersenbloesemfeest) vieren Japanners de komst van de lente.

Om het bezoek aan het Bloesempark in goede banen te leiden, heeft de gemeente een aantal regels opgesteld. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden wordt eenieder aangeraden vooral lopend of fietsend naar het bloesempark te komen. Voor fietsen worden parkeerplekken ingericht.

Wie met de auto komt, kan deze parkeren bij de P-lus van de dagcamping en Het Genie in het Amsterdamse Bos, of, in het weekend, bij P-Raadhuis en Doorweg, en van daaruit naar het park lopen. Scooters en motoren kunnen gestald worden op tijdelijke verharding langs de Burgemeester A. Colijnweg, ter hoogte van het verlengde van de Bleekerskade. Honden zijn helaas vanwege de drukte in het park van 1 maart tot 1 oktober niet toegestaan.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *