Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bloemkunstenaar Van Arensdonk toont werk in Flower Art Museum

Het Flower Art Museum in Aalsmeer brengt vanaf half oktober 2018 een grote tentoonstelling over bloemkunstenaar Arjan van Arensdonk.

Het in juli 2018 geopende Flower Art Museum, dat is gevestigd in een voormalige waterkelder in bloemenhoofdstad Aalsmeer, is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van kunst die geïnspireerd is op bloemen en planten.

Vanaf 13 oktober 2018 is werk te zien van Arjan van Arendonk, wiens kleurrijke bloemenmotieven een lust voor het oog zijn. Felle tinten rood, oranje, geel worden afgewisseld met het heldere blauw van rondfladderende ijsvogeltjes.

Van Arendonk behoort tot de meest interessante bloemkunstenaars van Nederland. Eerder exposeerde hij onder andere in het Groninger Museum, het Noord-Brabants Museum en ook in het buitenland was zijn werk de laatste dertig jaar regelmatig te zien.

Tevens is er een tentoonstelling getiteld ‘Oude meesters door jonge ogen’, waarbij schilders en fotograven zich laten inspireren door bloemstillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst, zoals Rachel Ruysch en Jan van Huysum. Hedendaagse schilders als Cornelis le Mair, Jos Aanraad en Ruud Verkerk, maar ook fotograven als Ki Tan, Robin Noorda en Margot van de Stolpe laten zien dat het genre ook nu nog springlevend is.

Het Flower Art Museum is gevestigd aan de Kudelstaartweg 1 in Aalsmeer, tegenover de Watertoren. Het museum is open van vrijdag tot en met zondag, van 10-17 uur. Meer informatie is te vinden op www.flowerartmuseum.nl.

 

 

Van boven naar beneden: Orange Explosion van Arjan van Arendonk, Red Greetings van Arjan van Arendonk, Jos Aanraad: Bloemstuk en Robin Noorda en Margot van de Stolpe: Jour de Fête

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *