Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bloemenfoto’s in Aalsmeer

Een eerbetoon aan bloemen, oftewel, ‘A Tribute to Flowers’, zo heet de nieuwe tentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer.

Zo zijn er foto’s te zien van de Duitse fotograaf Richard Fischer, die als een van de beste botanische fotografen ter wereld geldt. Fischer maakt tientallen afbeeldingen van een bloem, die hij tot één haarscherp beeld samenvoegt. Op die manier legt hij de schoonheid van bloemen vast, niet alleen als ze bloeien, maar ook als ze in het stadium van verval zijn aanbeland. Zo laat zijn serie ‘dying divas’ de schoonheid van de vergankelijkheid zien. Tevens besteedt  hij aandacht aan planten die met uitsterven worden bedreigd, waarmee hij ons bewust wil maken van de kwetsbaarheid van de natuur. Het is de eerste keer dat deze bloemenfoto’s in Aalsmeer zijn te zien.

Er worden ook bronzen sculpturen van de Franse beeldhouwer Jean Jacques Argueyrolles getoond. De beelden zijn speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt, waarbij hij zich liet inspireren door de bloemenfoto’s van Fischer. Argueyrolles beeldt vooral vrouwfiguren af.

‘A Tibute to Flowers’ is tot en met 5 januari in het Flower Art Museum te zien, aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Meer informatie is hier te vinden.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *