Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Flower Art Museum pakt weer uit

Ondanks corona is het ‘t Flower Art Musem in Aalsmeer gelukt om twee gloednieuwe tentoonstellingen te maken.

Allereerst is er een unieke verzameling affiches voor bloemententoonstellingen te zien. De affiches, die zijn verzameld door tuinbouwcoryfee A.P. Csizik, is door Bloemenbureau Holland aan het Flower Art Museum geschonken. De collectie bevat een groot aantal prachtig geïllustreerde affiches uit de eerste helft van de twintigste eeuw. De collectie is 170 affiches groot en er worden 50 affiches getoond. Bij de werken worden tekst en uitleg gegeven over de ontwikkeling van de bloemenpromotie. Ook zijn er historische, inmiddels nostalgische films te zien.

Met de tweede tentoonstelling hoopt het bloemenmuseum de bezoeker een sprankje hoop te bieden, want terwijl het maatschapelijk leven afgelopen voorjaar tot stilstand kwam, werd de lucht schoner, werd het stiller en keerden flora en fauna op onvermoede plaatsen terug. Deze expositie heeft als titel ‘De aarde lacht in bloemen’ meegekregen, naar een dichtregel van schrijver en filosoof Ralph Waldo. Er is werk te zien van Eelco Brand, Martin Groen, Katinka van Haren, Nikkie le Nobel en Mireille Schermer.

Beide tentoonstellingen beginnen zaterdag 17 oktober en duren tot en met 19 januari 2021. De tentoonstellingszalen zijn ruim opgezet, zodat bezoekers de kunst veilig kunnen bekijken.

Het museum is gevestigd aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer, tegenover de watertoren. Openingstijden zijn van donderdag tot en met zondag, van 13-17 uur. Reserveren is verplicht: www.flowerartmuseum of 0297-364400.

 

Fotobijschrift: werk van Eelco Brand

 

 

Eén van de tentoongestelde bloemenaffiches uit de collectie van A.P. Csizik

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *