Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bistro Berlage: laagdrempelige gerechten in stijlvol interieur

Nieuw horecaconcept sluit naadloos aan bij herinrichting Beursplein

Sinds eind vorig jaar heeft de Bijenkorf een nieuwe horecabuurman: Bistro Berlage. De herinrichting van het Beursplein – het plein tussen de Beurs van Berlage en de Bijenkorf – was een mooie aanleiding om in het voormalig grand café een geheel nieuw horecaconcept te realiseren.

“Dit is echt wat deze ruimte verdient,” vindt Paul de Callafon, food & beverage director. Het iconische rijksmonument van Berlage uit 1903 is met zorg aangepast. “Authentieke, monumentale elementen zijn gecombineerd met een moderne uitstraling. Centraal in de bistro staat een grote eilandbar die zich uitstekend leent voor de borrel. De combinatie van hoge en lage zitjes en ronde en vierkante tafels zorgt voor een dynamisch karakter, zodat je hier geweldig zit. Op deze iconische locatie met een rijke geschiedenis is Bistro Berlage klaar voor de toekomst.

Authentieke gewelven

De ronde vormen van de authentieke gewelven komen mooi terug in het stijlvolle interieur en het blauw van de drie tegeltableaus van de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop matchen prachtig met het meubilair. En het Beursplein – jarenlang vooral een wirwar van fietsen – wordt dit jaar aangepakt. “De fietsen verdwijnen in de stalling ondergronds, de lantaarns van Berlage komen terug en er worden weer nieuwe bomen geplant,” vertelt Bistro Berlage manager Diederik Luijt. “Het plein heeft sinds 1 maart weer een echt terras, met 140 zitplaatsen.”

Rode poon

Chef-kok Herb van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, heeft een menukaart gemaakt die diepe wortels heeft in  de stad. “Als je ‘m openslaat ademt de kaart Amsterdam en Nederland, zonder dat het benoemd wordt. Ja oké, er staan wel items als zuur van Kesbeke en kaas van Fromagerie Kef op. Maar denk bijvoorbeeld aan een gerecht als rode poon met peterseliewortel mousseline, spinazie en saus van Zeeuwse mosselen. We zijn wars van pretenties en redelijk laagdrempelig, maar we willen wel onderscheidend zijn. Gerechten worden mooi en verrassend opgediend en krijgen, daar waar mogelijk, aan tafel de finishing touch.”

Paul de Callafon verwacht dit het voorjaar vooral mensen van de Bijenkorf en Beursplein 5 op het terras te zien neerstrijken. “Lekker aan de oesters met een goed glas wijn erbij. De Amsterdammer die weer komt borrelen.” De reacties sinds de opening van de bistro eind vorig jaar zijn vooral positief. “Iedereen is aangenaam verrast hoe mooi het is geworden.”

 

 

Bistro Berlage
Beursplein 1
Amsterdam

T 020 530 4146
W www.bistroberlage.nl
#BistroBerlage

Openingstijden:
Maandag 10.00 tot 18.00 uur
Dinsdag/zaterdag 10.00 tot 22.00 uur
Zondag 11.00 tot 22.00 uur

 

 

 

 

Beeld: John ten Boer

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *