Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Plannen voor bioscoop aan het Amstelveense Stadsplein

Als alles meezit, wordt het Amstelveense Stadshart in 2025 verrijkt met een bioscoop van Pathé.

Ondanks de coronacrisis en het feit dat de cultuursector een zware tijd doormaakt, ziet Pathé mogelijkheden om in Amstelveen een bioscoop te openen. Uniball-Rodamco Westfield, eigenaar van Stadshart Amstelveen, heeft daar ook een belangrijke bijdrage aan geleverd.

‘Er is veel behoefte aan een bioscoop onder jongere Amstelveners die nu nog naar Amsterdam moeten,’ zegt wethouder Stadshart Herbert Raat. ‘De cultuursector heeft een flinke klap gekregen van de coronacrisis, maar wij geloven in een toekomst waarbij we weer naar het theater en het poppodium kunnen. En hopelijk straks ook naar de film bij Pathé in Amstelveen.’

‘Amstelveen is een groeigemeente en het Stadshart is de perfecte locatie voor een gloednieuwe, hypermoderne bioscoop voor de inwoners van Amstelveen,’ voegt Jacques Hoendervanger, algemeen directeur Pathé, daar aan toe.

De nieuwe bioscoop, waarvoor mogelijk nog deze zomer een overeenkomst wordt getekend tussen de gemeente en Pathé, komt achter de cultuurstrip, ter hoogte van het busstation, met een ingang aan het Stadsplein. De cultuurstrip wordt gevormd door Poppodium P60, Schouwburg Amstelveen en Platform C. Volgens wethouder Raat biedt de komst van de bioscoop kansen om de kwaliteit van de voorgevel te verbeteren en de cultuurstrip als geheel op te waarderen.

Wanneer gemeente en Pathé tot overeenstemming komen, zal de ruimtelijke procedure gestart worden, met de gebruikelijke wettelijke inspraakmomenten.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *