Bij Qunis: culinair genieten in een voormalig gemaal!

In een regio die bruist van de bedrijvigheid is restaurant Bij Qunis wel een heel bijzonder rustpunt. Precies een jaar geleden openden Ronald en Tamara Kunis in Lijnden hun eigen restaurant in een voormalig gemaal.

Grof stenen muren, tafellinnen en een ruime opzet typeren het stijlvolle restaurant met uitzicht op Badhoevedorp. “Als 16-jarig jongetje had ik al de droom van een eigen zaak. Iets moois waarvoor je in de auto stapt,” vertelt Ronald. Als kok heeft hij een indrukkende staat van dienst: De Kas, dat hij culinair heeft opgezet, Vermeer, L’Europe, restaurants in Londen en New York.

“Dit was een kans uit duizenden,” vult Tamara aan. “Sinds 2005 was het gemaal uit 1847 buiten gebruik en BOEI, een organisatie die zich bezighoudt met het herbestemmen van industrieel erfgoed onder meer, heeft het verbouwd met respect voor het monumentale karakter van het pand.” De locatie – onder de rook van Amsterdam – doet de rest. Gasten uit Badhoevedorp, Haarlem, Amstelveen en natuurlijk Amsterdam weten Bij Qunis al lang te vinden, net als internationale gasten die vooral voor de geschiedenis van het pand vallen.

Zakelijk, particulier, private dining, het kan allemaal. De keuken omschrijft Ronald als mediterraan. “Seizoensgroenten zijn mijn favoriete ingrediënten. Maar een stuk verantwoord vis of vlees ontbreekt zeker niet in mijn gerechten.” Kruiden zijn afkomstig uit de eigen tuin. Het meest bestelde gerecht staat op de foto: filet americain met scharrelei, kruidenmayonaise, licht gepekelde komkommer, ingelegde ui, paars spruitenblad en brood crouton. En dat Bij Qunis precies een jaar bestaat, viert het met een jubileumaanbieding van 1 t/m 11 maart 2016: een lunch van filet americain en een verse, huisgemaakte soep samen voor 12,50 euro.

Restaurant Bij Qunis

Akerdijk 12
1175 LE Lijnden (Haarlemmermeer)
T 023-204 9040
W www.restaurantbijqunis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *