Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De Bijenkorf is in alles onderscheidend

In het snel veranderende retaillandschap, waarin veel winkelketens sneuvelden, staat de Bijenkorf fier overeind. Bij de Bijenkorf in Amstelveen zijn ze helemaal klaar voor de feestdagen!

Sandra Charmant (45), de nieuwe store manager van Bijenkorf Amstelveen, loopt kordaat op een paar palen van hakken door de winkel. Ze praat even met een medewerker, raapt een papiertje op en groet een klant. “Iedere dag om 11 uur doe ik mijn winkelronde. Alles moet er namelijk onberispelijk uitzien. Als er een grote kortingsactie is geweest, mag je daar een dag later niets meer van zien. En ik zie alles, altijd en overal. Het is ook beroepsdeformatie, hoor. Als ik bij een andere winkel even moet wachten, sta ik nog shirtjes te vouwen.”

Typisch Amstelveen

Na 28 jaar bij de Bijenkorf op de Dam te hebben gewerkt, verruilde Sandra in juli Amsterdam voor Amstelveen. “Het grootste verschil? De zichtbare groep vaste klanten, die ik inmiddels herken. In Amsterdam komen veel dagjesmensen en toeristen, hier zie je veel expats. Waar Amsterdam de laatste jaren vooral heeft ingezet op luxe merken, laat Bijenkorf Amstelveen een mooie mix in prijsniveau zien. Typisch Amstelveen is ook het makkelijke parkeren. Je zet je auto in de garage en loopt zo de winkel in. Dat is de reden dat veel online bestellingen hier worden opgehaald. Amstelveen heeft dus een eigen karakter, maar dat geldt voor alle Bijenkorfvestigingen.”

Suzanne van de Velde (48), manager PR & Evenementen, beaamt dat. “Alle zeven vestigingen hebben hun eigen aandachtspunten en klantengroep. Daar spelen wij op in. Voor Amstelveen kijkt de inkoopafdeling bijvoorbeeld ook naar wat er te koop is in het Stadshart en wat daarbij een mooi aanbod vanuit ons kan zijn.”

Lees verder in de nieuwe uitgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *