Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bianca Meijer: “Er is veel vraag naar comfortabele vrijetijdskleding”

Wat dragen we deze winter? En hoe kleden we ons stijlvol bij het kerstdiner of het nieuwjaarsfeestje dat dit jaar toch echt anders dan anders zal zijn? Bianca Meijer van herenmodewinkel Meyer & Meyer geeft een interessante blik op de modetrends. 

Het is nog geen jaar geleden dat UIT Magazine in gesprek was met Bianca Meijer over de trends voor de feestdagen. November 2019. Toen de wereld er nog compleet anders uitzag. Toch glanst de grote etalage van Meyer & Meyer in Stadshart Amstelveen nog even mooi als altijd. Net als die van de andere twintig locaties. De modeketen blijft letterlijk ‘shinen’. Het is immers niet de eerste economische crisis die het bedrijf treft in de dertig (!) jaar van haar bestaan. 

“De winkelstraat is nu wel een stuk rustiger, daar kunnen we niet omheen”, vertelt Bianca Meijer. “Ook door het afnemende toerisme. Maar gelukkig hebben we een loyale klantenkring opgebouwd in die dertig jaar. En die steun hebben we deze tijd echt gevoeld. We verwelkomen de klant nog altijd gezellig met cappuccino’s en espresso’s. En op zaterdag champagne.”

Veel contact

“Maar ja, je mag nu natuurlijk ook weer niet te veel mensen ‘binnenhouden’. De maatregelen van het RIVM combineren met een warm, gastvrij welkom, dat is op dit moment een grote uitdaging. Gelukkig kun je tegenwoordig ook veel contact onderhouden met klanten op afstand. We posten veel meer content online, op social mediakanalen, zoals Instagram. Video’s, foto’s.” 

Bianca: “Onze winkels hebben in elk geval één groot voordeel: ze zijn over het algemeen zeer ruim – minstens 200 m2. Klanten voelen zich veilig en durven daardoor onze winkels te bezoeken. Dat geldt helemaal voor onze Meyer & Meyer family store in Schoorl met 1.000 m2 winkelplezier. Mensen winkelen graag tijdens een weekendje weg of vakantie in eigen land, hè? Dat scheelt. En met minder vakanties en minder etentjes heeft de consument meer te besteden aan kwaliteitskleding.” 

Minder pakken, meer polo’s

“We verkopen nu veel minder herenkostuums”, vertelt Bianca. “Een grote schare klanten komt bij ons van de Zuidas. Nou, met het thuiswerken is dat nu wel minder, natuurlijk. Formele kleding is dit jaar veel minder verkocht. Zeker nu ook veel huwelijken en andere festiviteiten niet zijn doorgegaan.”

“Maar het thuiswerken heeft ook een positieve keerzijde!”, vertelt Bianca blijmoedig. “De vraag naar comfortabele vrijetijdskleding is enorm gestegen. Dat begon al in de zomer, toen de polo’s en korte broeken niet aan te slepen waren. Deze winter zijn het ‘cosy’, zachte en warme stoffen. Met meer aandacht voor kwaliteit en luxe. Denk aan truien van zuiver lamswol en stretchmaterialen die lekker zitten. In tijden van crisis hebben de mensen duidelijk meer behoefte aan comfort.” 

De coltrui blijft cool

Nog zo’n typische comfortabele trend op dit moment: de coltrui. “Deze is nog altijd op en top chic op dit moment”, aldus Bianca. “Een echte modeklassieker. Het is een duizendpoot waar je alle kanten mee op kunt. Draag deze winter vooral een coltrui onder een colbert – dat is zo elegant! Het is bovendien een goede outfit waarmee je tijdens de winterdagen comfortabel en toch classy overkomt! Want een colletje zit perfect tijdens een lang diner aan tafel.”

“Draag je liever een overhemd? Doe er dan vooral een paar feestelijke bretels overheen. En een chino is nog altijd meer gekleed dan een jeans. Mocht je dan toch voor de spijkerbroek willen gaan, draag dan een donker  exemplaar, gemaakt van recycled materiaal, hip en verantwoord. Wat betreft de modekleuren: die zijn momenteel zeker niet somber. Warme groentinten, bordeauxrood en zachte crème-tonen zien we veel terug in het modebeeld.” 

In het voorlaatste interview zei Bianca niets te hebben met de leus ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, en dat heeft ze nog steeds niet. “Ik hoop dat mensen er toch wat van maken dit jaar. Je mag je ook best optutten voor je eigen familie, toch? Waarom zou je wachten tot er een keer een gala of nieuwjaarsreceptie komt om je mooi aan te kleden? Een klein diner met alleen je eigen huishouden wordt al veel gezelliger als iedereen aandacht aan zijn uiterlijk besteedt. En ja, daar hoort de kleding zeker bij.”

Over Meyer & Meyer

John en Nico Meyer, broers uit een textielfamilie, openden in 1990 hun eerste herenmodezaak. Het modeconcept: kwalitatief hoogwaardige producten tegen een scherpe prijs. Van de collectie in de winkels is 70 procent eigen productie. In 2013 opende Meyer & Meyer de eerste pop-up store: in 24 uur op te bouwen en af te breken. Met deze tijdelijke winkels in leegstaande panden bekijkt het familiebedrijf of het klikt met een stad en het winkelend publiek. De herenmodeketen telt nu 21 zaken. Twee van die zaken zijn de family stores in Roermond en Schoorl, waar het hele gezin terechtkan voor vrijetijdskleding en feestelijke outfits.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *