Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een bedrijfspresentatie kan ook in Schouwburg Amstelveen

Naar de schouwburg in Amstelveen ga je om Youp van ’t Hek te zien, Anne-Wil Blankers of de opera La Bohème bijvoorbeeld. En toch gebeurt er nog veel meer: bedrijfspresentaties vinden er plaats, ondernemersavonden, seminars, recepties. Een kijkje achter de schermen.

Loop overdag bij Schouwburg Amstelveen naar binnen en je treft er alleen de medewerkers van de kaartverkoop aan. Logisch natuurlijk, de voorstellingen zijn veelal ’s avonds. Het is stil in het theater en toch voel je tegelijkertijd iets van de sfeer, van de spanning van die musical, die opera of dat toneelstuk dat ’s avonds op het programma staat. Je zou Youp van ’t Hek of Leonie Janssen tegen kunnen komen, op weg naar de artiestenfoyer. Dat is nu net iets van de magie die bij een schouwburg hoort.

Rondleidingen

José Haverman, Hoofd Organisatie & Verhuur van Schouwburg Amstelveen, is zich niet meer zo van bewust van die aparte sfeer. “Ik ben hier elke dag en realiseer me soms niet dat het echt iets bijzonders is om hier in het theater rond te lopen. We geven rondleidingen door de schouwburg en als je ziet hoeveel belangstelling hier voor is, echt enorm. Je realiseert je dan ook hoe bijzonder iedereen altijd weer de artiestenfoyer vindt. Waar Kitty Courbois, Danny de Munk of Ali B. zich hebben zitten voorbereiden op hun optreden. Ja, dat vergeet ik wel eens.”

Voor de speciale publieksrondleidingen in het nieuwe toneelhuis zijn zelfs extra rondleidingen geboekt. In deze rondleidingen vertelt de schouwburg over het bouwproces, de nieuwe mogelijkheden van de trekkenwand, de verhoogde toren en het verdiepte toneel. Per rondleiding is plek voor maximaal 30 personen en de rondleidingen van januari, februari en maart zaten helemaal vol, dat zegt wel wat. Op zaterdag 5 april zijn er nog een paar plekken vrij.

Het is dus niet zo gek dat ook bedrijven de schouwburg hebben ontdekt als locatie om bedrijfspresentaties, ondernemersavonden, seminars en recepties te houden. En wie bijvoorbeeld ooit eens naar een ondernemersavond van de Rabobank in de Schouwburg Amstelveen is geweest, weet dat de grote zaal dan ook echt helemaal vol zit met ondernemers en relaties.

Seminars

“Onze core business is natuurlijk theater,” vertelt José Haverman. “Maar we doen zoveel meer dan alleen de voorstellingen waar iedereen ons van kent. Een bedrijfspresentatie bijvoorbeeld.” Ze noemt BDO, dat net als vorig jaar 2013 afsloot met hun eindejaarseminar ‘Optimaal 2013 uit, goed voorbereid 2014 in!’ In de schouwburg werden relaties en genodigden bijgepraat over de gevolgen van de Miljoenennota en Belastingplannen 2014 die op Prinsjesdag werden gepresenteerd. ‘Wat betekent dit alles nu concreet voor uw onderneming, uw werknemers en voor u privé? Waar liggen bedreigingen en waar liggen de kansen?’

Rabobank, KLM, KinderRijk – allemaal weten ze net als BDO Schouwburg Amstelveen te vinden voor hun bedrijfsbijeenkomst. Ondernemingen uit de regio met name. “Dat heeft te maken met de sfeer van het theater, maar zeker ook met de techniek die we in huis hebben, onze flexibiliteit, de keuze uit de grote en kleine zaal en de mogelijkheid van een rondleiding, want dat is helemaal bijzonder. Bij ons is alles mogelijk. We zijn geen congrescentrum, maar bieden wel dezelfde faciliteiten en meer. Wij kunnen een theatraal tintje aan een bijeenkomst geven.”

De mogelijkheden die Schouwburg Amstelveen biedt, zijn divers. Ben je op zoek naar weer eens wat anders voor een bedrijfsuitje of wil je je collega’s of relaties eens trakteren op een mooie film? In Cinema Amstelveen kun je reserveren voor een besloten filmvoorstelling. Heb je zelf al een film in gedachte of wil je advies bij de filmkeuze? De schouwburg helpt je graag bij het maken van de juiste keuze, al dan niet in 3D. Na afloop is er ruime gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje aan één van de buffetten.

Achter de schermen

Een kijkje achter de schermen op afspraak in het nieuwe toneelhuis voor relaties en bedrijven, behoort ook tot de mogelijkheden. Afgelopen zomer is het toneelhuis vernieuwd en het toneel verdiept en daar valt een hoop over te vertellen. “Daarnaast heeft de schouwburg heeft haar horecavoorziening in eigen beheer. Kwaliteit, gastvrijheid en enthousiasme zijn voor onze horeca vanzelfsprekende uitgangspunten. We werken met een exclusieve cateraar, zodat wij aan alle wensen kunnen voldoen. Ontbijt, lunch, diner, borrel, noem maar op,” vertelt José Haverman. “Dat kan in de kleine
zaal, maar ook op het podium van de grote zaal.”

En wie eerst met z’n collega’s wil vergaderen, kan dat in de schouwburg doen en combineren met een voorstelling na afloop. “Weet je wat het is”, vertelt José Haverman. “We zijn als schouwburg al zo ingesteld om ons flexibel op te stellen omdat voorstellingen altijd weer anders zijn, dat we ook makkelijk kunnen inspelen op specifieke wensen. We doen niet anders.”

 

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
www.schouwburgamstelveen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *