Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De perfecte jus de veau!

Maar er wordt ook veel vis gegeten

Bar-brasserie Kempershoek

Vlaggen wapperen strak in de wind en honderden boten dobberen in het water van de Westeinderplassen. Bar-Brasserie Kempershoek, het voormalige restaurant Plasmeijer, ligt op een unieke locatie bij jachthaven Kempers Watersport.

Toen Inge van Broekhoven de zaak begin dit jaar overnam, bracht ze er veel licht en lucht in. “Het was nogal gedateerd en heel klassiek ingericht, dus we zijn er flink met de bezem doorheen gegaan. De grote stamtafel is nieuw, daaraan kun je ontspannen een krantje lezen met een kop koffie en een stuk taart; we hebben iedere week een stamtafelschotel voor € 9,95.”

Volgens haar partner en chef-kok Albert Pielanen laat de keuken zich het beste omschrijven als de klassieke, Franse boerenkeuken, met gerechten als confit de canard en ossobuco van lam met ratatouille. Inge noemt het ‘eerlijk en heerlijk’: “Mooie ingekookte sauzen, heerlijke jus de veau, Alberts passie zit ín de gerechten. Als vast garnituur serveren we een fluweelzachte aardappelcrème met veel boter en een vleugje knoflook.”

Veel dagverse vis

Bij Kempershoek wordt erg veel vis gegeten. “Die is dan ook van topkwaliteit en altijd dagvers,” zegt Inge. We hebben Bawykovzalm van Rien van Heemskerk, paling van Rekelhof, vlees van Ben van Diemen, brood van Vooges en onbespoten groenten van OostOogst, allemaal lokale leveranciers. Voor vegetariërs staat er momenteel khubz met Noord-Afrikaanse groenten en schapenkaas op de kaart. We serveren niet het geijkte, maar voor de liefhebber hebben we een super sappige saté van kippendij en een goede malse biefstuk.”

Op de wijnkaart prijken, naast klassiekers als châteauneuf-du-pape en sancerre, aardig wat vins naturels. “Die zijn net wat woester van smaak, vind ik. Voor wijn hanteren we een vaste opslag per fles, dus de prijzen zijn heel schappelijk,” zegt Albert, die ooit begon als patissier. Dat zie je terug in zijn liefde voor desserts: “Van gepietepeuter bij een nagerecht houd ik niet, het moet véél zijn, lekker royaal. Een goed dessert moet je met een soeplepel kunnen eten!”

Bar – Brasserie Kempershoek

Herenweg 100-A
Aalsmeer (bij Leimuiden)
Informatie en reserveren: 0297 74 55 54 | website: www.kempershoek.nl

In het vaarseizoen alle dagen geopend van 11.00 tot 23.00 uur.
Er zijn nog vacatures voor de bediening: info@kempershoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *