Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Jasper Engel van Bakkerij Vooges is een bakker in hart en nieren

Jasper Engel (30) uit Aalsmeer is bakker en mede-eigenaar van Bakkerij Vooges met winkels in Aalsmeer, Amstelveen en Mijdrecht.

Vlinders
Het bakken van brood en banket is één van mijn passies en daar krijg ik nog steeds vlinders van in mijn buik. Ik word er blij van als ik de laatste hand leg aan een prachtige bruidstaart, of een glimlach op het gezicht van een klant tover.

In de liefde ben ik heel gelukkig met mijn vrouw Elisa. Daar is drie jaar geleden een klein wondertje bijgekomen: onze dochter Amelie. Als ik haar ’s ochtends uit bed haal, ben ik weer helemaal verliefd. Amelie vindt de bakkerij ook heel leuk, vooral als ze me mag helpen met bakken. Lees: snoepen.

Dierenliefde
Ik ben dol op dieren en hou heel erg van mijn Mechelse herder Elja. Ze heeft zelfs een keer meegedaan bij een reclamecampagne voor ons bedrijf. Hierin beschermde ze als politiehond het geheime recept van ons bosvruchtentaartje.

Liefde van mijn leven
Dat is natuurlijk mijn vrouw Elisa. Omdat ik veel aan het werk ben in de bakkerij, zorgt Elisa naast haar baan ook veel voor Amelie en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor. Ze is de vrouwelijke kracht die ik nodig heb om succesvol te kunnen zijn in mijn werk. 

Bruidstaart
Het is heerlijk om mijn creatieve ei kwijt te kunnen in het maken van taarten. Ik heb er regelmatig prijzen mee gewonnen en ik heb een keer een taart voor de toenmalige koningin Beatrix mogen maken. Bruidstaarten maak ik het liefst, omdat daarbij alles mogelijk is: van klassiek en traditioneel tot modern, in felle kleuren en vormen. Bij mijn eigen bruiloft in 2014 heb ik mijn droomtaart neer kunnen zetten.

Crazy in love
Ik ben vrij nuchter en heb niet veel rare dingen gedaan voor de liefde. Maar toen ik Elisa ten huwelijk vroeg heb ik alles uit de kast gehaald. We waren op vakantie in Griekenland en ik had geregeld dat we op een plekje aan het strand konden barbecueën. Ik was superzenuwachtig, maar gelukkig zei ze ja!

Liefde voor het vak
Ik ben een bakker in hart en nieren. Van kleins af aan ben ik opgegroeid in de bakkerij van mijn ouders. Na mijn studie ben ik daar lekker aan de slag gegaan. We werken met authentieke recepten en uitstekende grondstoffen, waarvan we de herkomst kennen. We weten waar het meel gemalen is en controleren het deeg handmatig. Zo bakken wij al jarenlang brood en banket van een constant en hoog niveau.

Ik hou van…
Bakken! En voorproeven is een leuke bijkomstigheid van deze baan!

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *