Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

BABS Bibiane staat aan het begin van de mooiste dag van je leven

Bibiane Roos (36) uit Zevenhoven is BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) bij de Gemeente Nieuwkoop.                                                                                                           

De mooiste dag van je leven

Het blijft bijzonder om in mijn rol van BABS van dichtbij deel uit te maken van iemands mooiste dag. De trouwdag is voor het bruidspaar héél speciaal. Ieder stel verdient daarom een unieke aanpak en een persoonlijk verhaal. Daardoor is ieder huwelijk voor mij anders en dat maakt het zo leuk. Ik leef me iedere keer helemaal in en soms pink ik ook een traantje weg als de bruid op mooie muziek met haar vader komt binnenlopen.

Extreme bruiden

Die zijn er, zeker! Maar zelf ben ik ook een control freak die moeilijk dingen los kan laten, dus ik kan me goed in ze verplaatsen, haha!

Trouwceremonie

Een aantal weken voor de bruiloft ga ik bij het bruidspaar langs. In een paar uur tijd wil ik ze zo goed mogelijk leren kennen. Ik merk dat mensen gelukkig snel vertrouwd zijn met mij. Daarna laat ik alles een paar dagen bezinken en dan schrijf ik de trouwspeech. De manier waarop ik de ceremonie vormgeef, stem ik goed af op het bruidspaar en de gasten. Zijn er bijvoorbeeld kinderen bij, dan betrek ik ze op een interactieve manier bij het verhaal. Een ongedwongen sfeer vind ik altijd belangrijk, daarom is er veel ruimte voor humor. Maar het officiële gedeelte blijft serieus, je bent dan wel met iets wettelijks bezig.

In voor- en tegenspoed

Ik heb veel bijzondere verhalen mogen horen over de liefde tussen twee mensen. Het doet mij beseffen dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Voor ieder stel is er wel iets dat hun liefde op de proef heeft gesteld. In mijn speech is er naast de vrolijke dingen ook ruimte voor verdrietige gebeurtenissen, want die maken ook hoe je in het leven en je relatie staat.

Trouwlocatie

Uiteraard kom ik als BABS in actie op de vaste trouwlocaties van de Gemeente Nieuwkoop. De Sfeerstal is mijn favoriet, bij mooi weer is het prieel in de bloementuin een droomlocatie. Maar ik trouw ook mensen buiten de gemeente. Zo heb ik huwelijken voltrokken op het strand en in de tuin van het bruidspaar. Geweldig dat je tegenwoordig vrijwel overal kunt trouwen!

Online love

Ik heb al een aantal bruidsparen mogen trouwen die elkaar online hebben ontmoet. Opmerkelijk is dat de meesten dit nog een taboe vinden en het liever niet genoemd willen hebben tijdens de ceremonie. Best lastig als trouwambtenaar!

Ik hou van….

Mijn zoons Fender en Flint, op wie ik tot over mijn oren verliefd ben!

 

Beeld Nienke van Denderen Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *