Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

BY MESH: Pak uit met een avondjurk!

December staat bol van feestelijke gelegenheden om eens ècht uit te pakken met een statement avondjurk.

Met de gedachte dat elke vrouw hoort te stralen door zich bewust te zijn van haar persoonlijke schoonheid, startte Berrak Irge twee jaar geleden haar eigen lijn BY MESH. Op welke bijzondere gelegenheid dan ook, laten haar glamorous jurken elke vrouw elegantie, vrouwelijkheid en kracht uitstralen.

De store van BY MESH is gevestigd op een locatie die de unieke collectie perfect tot haar recht laat komen. Je vindt de betoverende schatkamer vol van avond- en cocktailjurken in een charmant pandje aan de Prinsengracht. Wanneer je het antieke trappetje beklimt en de monumentale deur binnenloopt, word je overspoeld door een en al glitter en glamour.

Aan imposante kledingrekken sprankelen tientallen jurken je stuk voor stuk tegemoet. Of je nu je opwachting wilt maken in een jurk vol van steentjes en kraaltjes of je lichaamscontouren op en top tot hun recht wilt laten komen. De creaties van BY MESH zijn dan ook het absolute summum voor iedere belle of the ball!  

Berrak Irge zit achter BY MESH

Berrak Irge is de enthousiaste drijvende kracht én het creatieve brein achter het label BY MESH. “Al jaren droomde ik ervan om iets op de markt te brengen waarin ik mijn persoonlijke creativiteit en ideeën kon leggen. Iets dat zou kunnen uitgroeien tot een one of a kind fenomeen waarmee vrouwen zich mooi voelen en waarvan zij bovendien blij worden. Ik wist niet meteen wat dit kon zijn. Maar in diverse televisieprogramma’s waarin ik Nederlandse vrouwen over de rode loper zag lopen, viel het mij op dat zij overwegend vrij basic gekleed gingen. Dat wekte bij mij de indruk dat er maar weinig glamour is in Nederland.”

“Zelf ben ik van Turkse afkomst. Als je daar op een gala komt, weet je niet waar je als eerste moet kijken. Alle dames gaan daar ontzettend mooi gekleed. Alles glimt, schittert en straalt. Echt stunning! Maar helemaal onbegrijpelijk is de tendens op de Nederlandse society party’s niet: als je op zoek gaat naar een mooie avondjurk, is het redelijk lastig om die te vinden. Ze zijn óf overdreven duur óf te eenvoudig.”  

Galajurk

Met de missie om de Nederlandse dames vaker de show te laten stelen, werd het idee voor een eigen lijn galajurken geboren. “De Nederlandse vrouw mag van mij wel wat meer lef tonen als zij zich kleedt om naar een speciale gelegenheid te gaan. Het mag allemaal net een tikkeltje extra met meer kleur, meer elegantie, een mooi decolleté.”

In 2015 was BY MESH een feit. Berrak: “Ik ben naar Turkije afgereisd om in te kopen en inspiratie op te doen. Het is daar echt een walhalla van mooie stoffen, kantsoorten, lovertjes, kraaltjes, et cetera. Het importeren van zo’n tachtig jurken die ik met mijn eigen inbreng extra verfraaide, betekende de start van mijn eigen lijn. Thuis had ik in een mum van tijd mijn zolderetage laten omtoveren tot showroom.”

“Vervolgens startte ik een online marketingcampagne en meldden zich de eerste klanten. Zij hebben mijn eerste collectie met zoveel blijdschap en enthousiasme ontvangen. Hierdoor kreeg ik ook meer mond-tot-mond reclame dat veel naamsbekendheid genereerde.” Ook spraken Berraks jurken al snel tot de verbeelding van celebrities en bekende stylisten. Zo is actrice en presentatrice Tanja Jess fan en schitterden de sterren van de Musical Awards in een BY MESH galajurk. Ook wist Tommy Driessen haar te vinden om Jeske van de Staak in een droomjurk te steken voor de première van Annie M.G. Schmidt de musical.  

Store op grachtengordel

Niet verwonderlijk kon Berrak in mei 2017 een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan door een store te openen aan de grachtengordel. Hier toont zij haar jurken én werkt ze aan haar eigen ontwerpen die een steeds groter aandeel van de collectie vormen.

“Waardoor mijn signatuur wordt gekenmerkt? Je herkent een BY MESH jurk altijd aan de mooie pasvorm. Iedere jurk vormt zich perfect naar het lichaam en laat rondingen op een stijlvolle manier tevoorschijn komen. Ook is de fantastische kwaliteit van de stoffen kenmerkend. Aan de stof “mesh” heb ik zelfs de naam van mijn lijn ontleend. Deze transparante stof welke wordt verwerkt in avondjurken, past zich prachtig aan bij iedere huidskleur. En is een van mijn favoriete materialen om mee te werken.”

Cocktail- en avondjurken

Begin december lanceert Berrak haar nieuwe collectie die uit louter eigen ontwerpen bestaat. Deze couture cocktail- en avondjurken beloven een sensationele mix van veel kant, chiffon, glitter, steentjes en kralen. Ze zijn ook te bewonderen tijdens Masters of LXRY waar BY MESH voor de tweede keer acte de présence geeft. Good times dus voor Berrak en haar jurken!

Wat wordt de volgende stap? “Het is mijn droom om ooit een concept neer te zetten waar je aan tafel bij een stylist à la minute een jurk kunt laten designen en daar binnen no time mee naar buiten loopt. En de hele wereld veroveren door nog meer vrouwen te laten shinen in BY MESH creaties natuurlijk!”   

 

BY MESH
Prinsengracht 804H
Amsterdam
T 06 – 249 32 557

Openingstijden:
Maandag: op afspraak
Dinsdag t/m zondag: 11:00 – 19:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *